Prorrogades les restriccions dues setmanes més

S’amplia fins al 7 de febrer el confinament municipal i el tancament dels comerços no essencials durant el cap de setmana

Els comerços no essencials no poden obrir els caps de setmana
Montcada Comunicació

Les mesures contra la Covid-19 que la Generalitat de Catalunya va establir el 7 de gener, i que la setmana passada es van prorrogar fins al 24 de gener, s’ampliaran dues setmanes més i estaran vigents fins al diumenge 7 de febrer. Les dades negatives d’evolució de la pandèmia, amb un augment de la pressió hospitalària amb 612 llits ocupats per pacients Covid, provoquen aquesta pròrroga que, entre d’altres mesures, mantindrà el confinament municipal i el perimetral de Catalunya durant tots els dies de la setmana, a excepció dels desplaçaments imprescindibles.

Fins al 7 de febrer, el comerç de més de 400 metres quadrats haurà de continuar tancat tots els dies de la setmana. Durant el cap de setmana, han de tancar tots, a excepció dels considerats essencials. L'hostaleria manté la seva activitat com fins ara. Bars i restaurants tenen l’horari d'obertura al públic de 7.30 a 9.30h i de 13 a 15.30h. Dins d'aquest horari, les terrasses de bars i restaurants es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l'estona. Els establiments que fan menjar per emportar-se també poden obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

Pel que fa a la cultura, teatres, cinemes i sales de concert poden obrir amb un 50% d'aforament màxim, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat. No estan permesos els desplaçaments entre municipis per anar a veure una activitat cultural, restricció que afectarà tres representacions que estan previstes al Teatre Municipal de Montcada: ‘Señora de rojo sobre fondo gris’ (22 de gener), ‘Núvol, Núvol’ (24 de gener) i ‘Invisibles’ (29 de gener). Les persones que no visquin a Montcada i tinguin entrades han d’enviar un correu a l’adreça [email protected] sol·licitant la devolució dels diners amb l’assumpte ‘Devolució entrades i el nom de l’obra’. En el correu, també s’han indicar els noms i cognoms de la persona que va fer la compra, el número d’entrades i la població de residència. Els veïns que viuen al municipi sí podran anar a veure aquestes representacions, però en cas de superar l’horari de toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí, a l’hora de tornar a casa hauran d’acreditar el desplaçament amb el certificat autoresponsable i l’entrada de l’acte.

Només es podrà fer esport a l'aire lliure i els gimnasos han de seguir tancats, excepte piscines amb limitació d’un 30% de l’aforament. Tampoc es poden fer entrenaments d'esports federats en espais tancats. Sí que es permet l’esport federat a l’aire lliure i les activitats físiques individuals entre municipis limítrofs, així com la pràctica esportiva a l’exterior amb grups de menys de 6 persones. Les activitats extraescolars segueixen  restringides als grups bombolla.

Els actes religiosos tenen un límit d'aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima. A més, continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, llevat que es tracti de convivents i no se superin dues bombolles de convivència. A les trobades a l'aire lliure no es permet el consum de menjar i beure.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari