El PSC critica l’estat del clavegueram

El principal grup de l’oposició diu que la xarxa no s’ha revisat després de l’aiguat i el govern l’acusa de fer demagògia

Bassal davant del CAP Les Indianes després de la pluja d'aquest matí
PSC Montcada
Registre de claveguera taponat a Carretera Vella
Registre taponat situat entre el carrer València i Barcelona
El PSC considera que la xarxa de clavegueram del municipi "no té un bon manteniment i no s'ha revisat ni netejat des de l'aiguat del 18 de desembre" que va provocar greus danys a habitatges, pàrquings comunitaris i comerços de Montcada Nova, el Pla d'en Coll i Terra Nostra, així com als polígons Foinvasa, Molí d'en Bisbe, Can Tapioles i Hermes. En un comunicat de premsa, el grup socialista critica que les pluges que hi hagut aquest matí al municipi, tot i no ser intenses, han provocat un gran bassal davant del CAP Les Indianes -també negat per l'aigua ara fa un mes-, així com a altres punts del municipi i expressa la seva preocupació al respecte. "En 35 dies no han tingut temps de revisar el clavegueram?" es pregunta el PSC tot instant el govern d'ECP i ERC a actuar amb urgència per evitar que l'episodi del desembre es torni a repetir.
El partit, que mostra en la nota fotos facilitades per veïns on es veuen tolls d'aigua i registres taponats, també ha sol·licitat per instància a l'ecxecutiu informació sobre l'estat de la xarxa.
 
Resposta del govern
El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre (ECP), ha titllat la nota de premsa del PSC de "demagògica i oportunista". En opinió de l'edil, manifesta un profund desconeixement de la xarxa de clavegueram del municipi que té més de 100 kms de recorregut i 4.000 registres. "És obvi que no és possible fer-ne una total revisió en tan poc temps", ha assenyalat l'edil. De la Torre assegura que no té cap problema a facilitar-li al principal grup de l'oposició tota la informació que reclama sobre la xarxa i ha afegit que, després dels aiguats de desembre, els tècnics municipals han inspeccionat tots els punts crítics on cal incidir per tal de minimitzar l'impacte de futures inundacions.
L'alcaldessa, Laura Campos (ECP), per la seva banda, ha recordat al PSC a través de les xarxes socials que va ser precisament al 2008 –durant el mandat dels socialistes i CiU–, quan l'Ajuntament va signar el contracte de manteniment de les clavegueres amb la companyia d'aigües per un període de 25 anys.

 

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari