‘Catalunya es mereix un govern que doni resposta als problemes urgents dels barris populars’

El número dos de la llista d’En Comú Podem, Joan Carles Gallego, ha explicat a Montcada i Reixac que el partit aposta per fer nous Plans de barris

Campos, durant la seva intervenció davant dels mitjans
Pilar Abián
Joan Carles Gallego, en primer terme, amb Laura Campos, al barri de Can Sant Joan

Tres candidats d’En Comú Podem (ECP) a les eleccions del proper 14 de febrer, el número 2 per Barcelona, Joan Carles Gallego; Lucas Ferro (5) i la montcadenca Tina Recio (21) s’han entrevistat aquest matí amb representants del comitès d’empresa de Nissan i TE Connectivity –que es troben en procés de tancament– i han visitat el barri de Can Sant Joan, afectat per talls indiscriminats de subministrament elèctric. Els candidats han estat acompanyats per la líder d’ECP a Montcada i Reixac i alcaldessa, Laura Campos.

Conèixer la situació dels treballadors de les empreses esmentades, pendents del Pla de reindustrialització que impulsen el Ministeri d’Indústria i la Generalitat, era un dels objectius de la visita i, segons han explicat tant Gallego com Campos, els representants sindicals consideren que hi ha una “deixadesa i manca d’implicació” per part de la Generalitat. Catalunya es mereix un canvi, un govern amb estratègies industrials clares per afrontar aquests problemes i que permetin arrelar en el territori activitat econòmica de qualitat; el govern que tenim ara no ha fet el treball que havia de fer i avui perilla el lloc de feina de moltes famílies”, ha manifestat el número 2 de la llista d’ECP.

 

Barris populars

Una altra de les prioritats per a la candidatura dels comuns i podemites al Parlament és fer polítiques de transformació als barris populars, recuperant la figura dels Plans de barri que va impulsar el govern tripartit durant la primera dècada del 2000. En aquesta línia, la visita dels candidats ha inclòs Can Sant Joan, on hi ha problemàtiques enquistades pendents de resolució, com ara l’infrahabitatge, especialment al sector de la muntanyeta.

Aquest govern tampoc no està donant resposta als problemes urgents dels barris populars”, ha assenyalat Gallego, posant com a exemple d’aquesta crítica els talls de subministrament elèctric que afecten Can Sant Joan i Can Cuiàs: “La Generalitat no planta cara a les subministradores ni les obliga a invertir en el manteniment de la xarxa, com hauria de fer; nosaltres apostem per la creació d'una operadora pública que pugui interferir en la lògica de les grans companyies en el mercat en termes de qualitat i tarifes i que garanteixi que els sectors més vulnerables puguin tenir accés a l’energia”.

Campos, per la seva banda, ha recordat que el consistori està recopilant tota la informació per tramitar la demanda contra Endesa pel talls indiscriminats de llum i ha lamentat que la Generalitat hagi “comprat” –ha dit– el discurs de la companyia: Aprofito per fer una denúncia pública de la criminalització i estigmatització de la pobresa que fa no sols Endesa, també el govern autonòmic, perquè més enllà que hi pugui haver qui faci un ús fraudulent de la xarxa, només cal passejar pel barri per veure l’estat obsolet en què aquesta es troba”.

Els candidats d’ECP han aprofitat la seva visita al municipi per recordar que el partit no farà mítings durant la campanya i que transmetrà tots els seus missatges a través de declaracions als mitjans i de les xarxes socials. “No estem d’acord amb què es promoguin desplaçaments per assistir a actes polítics. Volem que la gent es cuidi i vetlli per la seva salut, aquesta és la prioritat”, ha dit Gallego.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari