ERC es presenta com el partit garant del futur hospital comarcal

El candidat comarcal, Juli Fernández, i representants locals de la formació han fet campanya avui a Montcada

Juli Fernández, en primer terme, amb el portaveu d'ERC a Montcada, Jordi Sánchez
Pilar Abián
El candidat comarcal d'ERC, Juli Fernández, al centre de la imatge, amb representants del partit dels municipis ala quals hauria de donar servei el futur hospital

Avui volem refermar que la millor garantia perquè l’hospital sigui una realitat és ERC, que és qui l’ha projectat i qui, des del Departament de Salut, sap com fer-lo”. Aquest ha estat el missatge que Juli Fernández –candidat comarcal de la formació i número 17 de la llista per Barcelona a les eleccions autonòmiques– ha traslladat als mitjans de comunicació en la seva visita a Montcada i Reixac, la segona des de l’inici de la campanya –divendres a la tarda va participar a l’enganxada de cartells organitzada per la secció local. Fernández ha estat davant de l’emplaçament on es construiria el centre sanitari, als terrenys de l’N-150 de l’antiga fàbrica Redosa, acompanyat dels representants d’ERC a les diferents poblacions a les quals hauria de donar servei l’hospital –Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Badia.

El candidat republicà ha començat la seva intervenció elogiant la tasca del personal sanitari davant la pandèmia i afirmant que, sota el govern d’ERC, el Departament de Salut ha anat recuperant el pressupost que es va perdre a partir del 2010 amb les retallades fins assolir-ne al 2020 el major de la seva història “i això al marge de la despesa extraordinària que ha generat la pandèmia”, ha dit. Fernández ha afegit que el partit està plenament compromès amb la sanitat pública i amb la transformació del sistema sanitari per donar resposta a les necessitats de la ciutadania.

 

 

Compromís ferm

El candidat comarcal d’ERC ha negat que la presentació del projecte de l’hospital –conegut popularment com Ernest Lluch– feta el passat mes de desembre, hagi tingut un objectiu electoralista. “Salut porta mesos treballant-lo i, de fet, la intenció era haver-lo fet al març passat però la Covid19 ho va impedir”, ha assegurat Fernández.

Per a Jordi Sánchez, portaveu d’ERC a Montcada i primer tinent d’alcalde del municipi, l’hospital és més a tocar que mai perquè respon, ha dit, a “una necessitat conjuntural, a causa de la pandèmia, però també a dades objectives i estructurals, per donar servei a tota la població d’aquest territori”. L’edil ha aprofitat per assenyalar que la construcció de l’hospital contribuiria a transformar el tram de l’N-150 que uneix Terra Nostra amb Cerdanyola i Ripollet. “Ara té un aspecte degradat i volem transformar-la en una avinguda metropolitana”, ha dit Sánchez tot recordant les inversions fetes en el tram de Montcada per crear voreres àmplies i un carril bici.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari