Valoracions polítiques dels resultats en clau local

Els partits fan balanç dels resultats obtinguts

Els socialistes celebren haver recuperat l'hegemonia al municipi
El PSC de Montcada i Reixac ha celebrat a través d'un comunicat els resultats locals als comicis on s'ha imposat amb solvència i el fet que, per primer cop, hagi guanyat les autonòmiques. Després d'avaluar els vots obtinguts també per ERC i ECP i la caiguda de Cs, l'agrupació socialista conclou que el desenllaç és "molt satisfactori i demostra que Catalunya és d'esquerres". El partit també destaca que tindrà al Parlament dos diputats de la comarca. Pel que fa a la formació del nou govern, el PSC reconeix que "no serà fàcil" però entén que "l'electoral ha demostrat que vol un canvi, un govern de retrobament que passi pàgina".
 
 
ERC puja en percentatge i manté el segon lloc
El portaveu local d'ERC, Jordi Sánchez, valora molt positivament haver estat primera o segona força a gairebé tots els col·legis electorals del municipi. Interpreta que ho han aconseguit gràcies a saber "escoltar i estar al costat de la gent dels barris". D'altra banda, Sánchez lamenta la baixa participació que hi ha hagut lligada al fet que s'ha obligat judicialment a fer les eleccions en plena pandèmia "en el marc d'una operació d'Estat destinada a afavorir el PSC i ignorant els criteris sanitaris i el consens polític", ha afirmat. El representant d'ERC també ha lamentat "l'entrada del feixisme sense careta al Parlament" tot expressant la voluntat de combatre'l treballant als barris.
 
 
ECP aposta per una majoria d'esquerres
La coalició En Comú Podem considera que sortit reforçada en aquestes eleccions i que el resultats electorals "demostren que el govern d'esquerres és imparable" ja que hi ha una majoria històrica al Parlament. "Davant les grans maquinàries d'altres partits, tenim la força de la gent comuna; aquí estem, els de la Catalunya fraterna, les d'un sol poble i les filles de les quals van aixecar aquesta democràcia", assenyala ECP en un comunicat en què també lamenta la baixa participació. La notícia més preocupant per a la coalició és l'entrada de Vox al Parlament i que hagi estat la quarta força a Montcada i Reixac i insta tots els demòcrates a "fer un cordó sanitari a l'extrema dreta".
 

 

Vox es veu com el nou referent de l'oposició

Per al portaveu local de Vox i candidat número 41 de la llista per Barcelona, David Passarell, els resultats obtinguts, entrant al Parlament com a quarta força, redefineixen el sistema de partits polítics situant el seu com a referent de l'oposició. "Cs i PP són formacions diluint-se i en liquidació", opina, tot afegint "encara queda molta feina a fer per vèncer la màfia separatista". En clau local, Passarell considera que l'electorat no només s'ha pronunciat pensant en la Generalitat, sinó també en el govern municipal "obsessionat amb un procés que no aporta res i només resta recursos a les necessitats de la població", ha dit.
 
 
 
JxCat, satisfeta pel creixement dels partits independentistes
El grup que lidera JxCat al municipi celebra els resultats obtinguts tant a nivell local com arreu de Catalunya. En un comunicat públic, els representants de la formació a Montcada i Reixac valoren molt positivament els 1.200 vots sumats al municipi malgrat no tenir encara executiva ni una estructura mínima de partit. Després de felicitar el PSC per la seva victòria i agrair el suport del seu electoral, JxCat conclou que l'independentisme, en superar el 50% dels vots, "és l'opció política de la majoria dels catalans i catalanes" i insta els partits sobiranistes a treballar plegats per "construir el país que reclama la ciutadania".
 
 
Cs reconeix la derrota en un context de baixa participació
Ciutadans ha passat de ser la força més votada al municipi a les autonòmiques del 2017 a la sisena, amb una pèrdua de més de 5.500 vots i més de 24 punts en percentatge. La candidata número 58 de la formació i portaveu municipal, Ana Pellicer, ha reconegut que el partit ha obtingut un mal resultat. "La caiguda de més del 25% de la participació ens ha penalitzat en gran manera; el constitucionalisme no s'ha mobilitzat", ha lamentat la representant del partit taronja. Tot i així, Pellicer considera que no es pot llançar la tovallola: "Es toca redoblar esforços per tornar a liderar una alternativa política a Catalunya", ha dit.
 
 
La CUP celebra el creixement del vot independentista 
Els representants de la CUP a Montcada han celebrat les dades obtingudes al municipi, on han pujat més d'un punt en percentatge de vot en comparació amb les anteriors autonòmiques, així com les nou diputades al Parlament i el fet que el bloc independentista superi el 50%. Contràriament, lamenten que un partit l'extrema dreta entri al Parlament "tot i que pensem –han dit– que abans ja hi era i que, ara s'ha tret la màscara", i que a Montcada també hagi crescut el vot "feixista". "Cal treballar per aturar el feixisme i per la independència, per fer un referèndum vinculant i un pla de rescat social", ha assenyalat el partit.
 
 
El PP obre un període d'autocrítica
Després d'haver perdut la meitat dels vots respecte els comicis del 2017, la presidenta del PP a Montcada, Eva García, ha anunciat que el partit obrirà un període d'autocrítica "per ser capaç de reconduir el nostre projecte que ha de tornar a ser l'hegemònic al centredreta català". García ha felicitat al  PSC per ser la força més votada i considera que els resultats constaten que "els populismes estan de moda".
 
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari