Comença la vacunació a persones grans dependents i a majors de 80 anys

Es calcula que es podran administrar al voltant de 1.600 dosis

Els joves a partir de 16 anys ja es poden vacunar també a Montcada
Carmen Pozuelo, de 81 anys, ha estat una de les primeres a rebre la vacuna al CAP Les Indianes
Els pacients rebran dues dosis de la vacuna

Aquesta setmana s’ha començat a administrar al CAP Les Indianes la vacuna de Pfizer/BioNTech a persones grans dependents així com als seus cuidadors i també a majors de 80 anys que no viuen a residències ni formen part d’un centre de dia. En total, el Departament de Salut calcula que es vacunaran 1.600 veïns del municipi que seran citats telefònicament.
La vacunació va a càrrec de l'equip d'infermeres del CAP que ha estat degudament format. La direcció assenyala que és important que les persones citades es desplacin al centre a l'hora programada, atesa la complexitat del procés de vacunació pel que fa la conservació i al tractament de les vacunes. Els usuaris que acudeixen a la cita surten del CAP amb la data per a la segona dosi programada, aproximadament 21 dies després de la primera. En una segona fase es vacunarà a domicili la gent gran que no puguin desplaçar-se fins al CAP.

La gent gran i els depenents han rebut amb satisfacció el començament de la vacunació per al seu sector. "Ara podem estar més tranquils", explica Rafael Andújar, de 82 anys que aquest dimecres s'ha posat la primera dosi.

A mesura que aquesta població estigui vacunada, els professionals d'atenció primària continuaran amb altres col·lectius prioritzats pel Departament de Salut. L’objectiu de la vacunació és prevenir la malaltia i disminuir-ne la gravetat i la mortalitat de la Covid-19, així com reduir l’impacte i la pressió assistencial sobre el sistema sanitari fins a assolir la immunitat de grup.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari