L’AMB aprova el projecte per ampliar els tractaments de la depuradora de Montcada i Reixac

L’objectiu és millorar la qualitat de l’aigua depurada a la instal·lació actual, eliminant nutrients com el nitrogen i fòsfor

Estació depuradora de Montcada i Reixac
AMB

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat, de manera inicial, en el ple corresponent al mes de febrer, el projecte constructiu per ampliar la capacitat de tractament de la depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Montcada i Reixac. Aquesta actuació preveu l'ampliació del reactor biològic (que contribueix a eliminar la matèria orgànica de l'aigua) en dues noves línies, idèntiques a les actuals, la qual cosa dotarà l'EDAR amb un total de 5 línies de tractament. Durant el procés, també s'implementarà un sistema anòxic/òxic, que permetrà l'eliminació biològica de nitrogen de l'aigua tractada. La incorporació d'aquests nous reactors fa necessària la construcció d'un nou decantador secundari, amb la funció de separar els fangs biològics de l'aigua tractada, que se sumarà als tres ja existents.

L'execució d'aquest projecte, que adequarà la planta a les necessitats de sanejament actuals, permetrà garantir la capacitat de tractament de 72.000 m3/dia, ja que aconseguirà eliminar nutrients de manera més eficient.

Porta oberta a la regeneració d'aigua

El projecte també inclou una reserva d'espai disponible, que preveu la futura construcció d'una fase de tractament terciari. Aquesta part del tractament, posterior a la depuració, permetria obtenir aigua d'una qualitat encara superior, que es podria destinar a altres usos, com ara la injecció als aqüífers subterranis, de manera que augmentaria la capacitat del recurs. L'AMB ja posa en pràctica aquesta tecnologia des del 2018 a l'EDAR del Prat de Llobregat. Finalment, també s'ha reservat l'espai necessari per a un futur centre de tractament de fangs mitjançant el procés de digestió anaeròbia.

Totes aquestes millores es construiran als terrenys actuals de la depuradora, sense necessitat d'afectar zones veïnes i garantint, al mateix temps, el funcionament de la planta durant l'execució de les obres. La inversió per a aquesta ampliació serà de 13.740.000 euros, que aportarà l'ACA, gràcies a un conveni amb l'AMB. Està previst que les obres, un cop licitades, tinguin una durada de 21 mesos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari