L’hostaleria viu ‘indefensa i al límit’ un any de contínues restriccions

‘La Veu’ reuneix representants de bars i restaurants

Les contínues restriccions imposades per les autoritats polítiques i sanitàries per frenar la pandèmia han afectat especial­ment el sector de l’hostaleria, que només va poder treballar amb horaris normals durant els mesos de juny i juliol. Aquesta situació està abocant molts restauradors locals a una situació límit. “Estem tocats i enfonsats”, asseguren. El cens municipal situa en prop de 200 els bars i restaurants que hi ha a la localitat. Tot i que la incidència de negocis que han hagut de tancar és, de moment, mínima, els propietaris – la majoria autònoms–, arrosseguen crèdits i deutes acumulats des del març passat.

Pla d’ajudes

Els empresaris denuncien que la tramitació dels ajuts de l’Estat i la Generalitat és “lenta i insuficient”, i que l’única via per poder seguir actius és optar a crèdits tous “que ens endeuten més sense tenir ingressos”, lamenten. Són conscients que l’Ajuntament no té competències en la matèria, però estan convençuts que podria anar més enllà de suprimir l’impost de les terrasses.

Els propietaris asseguren que l’hostaleria és segura i que les mesures restrictives, amb canvis constants, l’aboquen a “una mort lenta”. En l’actualitat el sector pot obrir per servir esmorzars de 8 a 10.30h i dinars, de 13 a 16.30h. La resta de l’horari fins a les 21h, pot vendre menjar i consumi­cions només per endur. L’aforament interior és del 30% i el 100% a terrasses. Aquestes mesures podrien canviar a partir del 8 de març, amb l’ampliació d’obertura fins a les 17h.
 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari