‘Treballem per donar empara a tothom que ho necessiti’

L’alcaldessa, Laura Campos, fa balanç de l’any de la pandèmia

Com ha viscut aquest any de pandèmia?
Poc imaginàvem el que anàvem a passar i a patir. Ha estat un any complicat i difícil, no només a nivell social i econòmic, també per a l’administració local. Amb l’estat d’alarma i el confinament vam haver de capgirar la nostra forma de treballar d’un dia per l’altre. Des d’un punt de vista organitzatiu, vam introduir el teletreball i també noves formes d’atendre i comunicar-nos amb la ciutadania. 
Està satisfeta del treball fet com per l’administració?
Molt. El personal va respondre molt bé des d’un inici per afrontar una situació gens fàcil. Especialment, els treballadors i treballadores dels serveis essencials. En el cas de Serveis Socials durant el confinament es van atendre més de 1.200 persones. Tothom ha estat predisposat a ajudar per poder tirar endavant el dia a dia del municipi.
Alguns d’aquests canvis han arribat per quedar-s’hi?
De tota aquesta crisi hi ha hagut coses que han estat positives, per exemple, les que han accelerat la modernització de l’administració. Ens hem dotat de certes eines que ens han ajudat a organitzar-nos i que faciliten poder treballar d’una forma diferent i més eficient. 
La pandèmia ha obligat a modificar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) d’aquest mandat. En quina mesura?
Quan es va decretar l’estat d’alarma l’estàvem acabant de redactar i una de les primeres coses que vam haver de fer va ser, precisament, repensar-lo de nou perquè aquelles prioritats que teníem com a equip de govern, de cop, havien canviat. Per tant, el que vam fer va ser adaptar aquest PAM a la nova realitat i accelerar algunes de les actuacions i projectes dins d’un pla de xoc que li diem de la Covid-19 per intentar minimitzar l’impacte de la crisi en alguns sectors del municipi, com el de l’activitat econòmica i l’atenció a les persones vulnerables.
Creu que el pitjor ja ha passat o les seqüeles d’aquesta crisi encara es poden agreujar?
Malgrat que ens trobem en un context complicat i que hi ha molta gent que està patint –recordem que encara n’hi ha que arrosega les conseqüències de la crisi del 2008–, vull llençar un missatge positiu. L’equip de govern de l’Ajuntament té un pla, un full de ruta i sap quines són les actuacions prioritàries. A més, ens hem dotat d’un pressupost molt potent per dur-les a terme. Volem ajudar les famílies que més ho necessiten i garantir que tothom tingui l’empara de l’administració local per sortir d’aquesta crisi, per això fa mesos que estem treballant en aquest sentit. Un altre aspecte positiu a destacar és que s’està començant a vacunar la població. Esperem que, poc a poc, les mesures restrictives es comencin a relaxar, tot i que no podem abaixar la guàrdia perquè encara queden mesos de pandèmia. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari