El CAP Les Indianes vacunarà més de 900 persones vulnerables en tan sols cinc dies

El centre obre puntualment sis equips de vacunació durant la franja del migdia

La vacunació contra la Covid-19 al CAP Les Indianes per a majors de 80 anys va començar a mitjan de febrer
Lluís Maldonado

El CAP Les Indianes té previst vacunar des d’ahir i fins divendres vinent més de 900 persones del col·lectiu que té assignat, que és el de persones grans amb grau de dependència 3 així com als seus cuidadors i majors de 80 anys que no viuen a residències ni formen part d’un centre de dia. Aquesta setmana el total de vacunacions –entre primera i segona dosi– girarà al voltant 450 i la vinent, de dimecres a divendres, es preveu que s’acosti a la xifra de 600. Tot plegat, gràcies a que a la franja del migdia s’han habilitat puntualment sis equips de professionals per dispensar les vacunes, una experiència pionera que es va posar en marxa ahir i que la direcció del centre ha valorat molt positivament donat que en tan sols una hora es van poder atendre 120 persones de les 240 que es van vacunar en tot el dia –75 al matí i 45 a la tarda.

Avui l’experiència, que l’ICS podria extrapolar a d’altres municipis, es tornarà a repetir i amb millores ja que, amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’habilitarà una sala d’espera exterior amb carpes i cadires per tal d’evitar les aglomeracions que es van registrar ahir –criticades pel PSC–, i acomodar la gent que espera el seu torn i que sol anar acompanyada de familiars. Aquest operatiu es mantindrà també la setmana vinent.

L’ICS recomana a les persones que han estat citades que hi vagin a l’hora que se’ls ha comunicat per reduir el temps d’espera i l’acumulació de públic. Les que tinguin problemes de mobilitat per accedir a les instal·lacions també poden ser vacunades a l’interior del vehicle en què s’hi hagin desplaçat.

 

Procediment de vacunació

La vacuna que està subministrant el CAP Les Indianes a la població assignada és la Pfizer/BioNTech que, un cop arriba ja descongelada des del punt de distribució, s’ha dispensar en pocs dies. El centre és informat d’una setmana per a l’altra sobre el nombre d’unitats que rebrà i ha de calcular els pacients que la requereixen en primera o en segona dosi. En funció d’això, es concerten les cites via telefònica –la majoria de persones són citades al centre i les que es troben en atenció domiciliària són vacunades a casa.

La incertesa quant la xifra de vacunes a dispensar complica l’organització de l’operatiu i obliga els equips de professionals a d’adaptar-se a les circumstàncies de cada moment. En aquest sentit, la direcció del CAP ha expressat la seva satifacció per la resposta i la implicació del personal sanitari que, segons ha destacat, està sent clau per garantir la campanya de vacunacions sense deixar de prestar el servei habitual que ofereix com a centre d’atenció primària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari