Dispositiu especial per atendre els pacients

Amb la col·laboració de l’Ajuntament s’han habilitat sales d’espera a l’exterior del CAP Les Indianes

En el dispositiu per a la vacunació massiva d'aquest migdia han participat una vintena de professionals
Pilar Abián
Alguns pacients amb problemes de mobilitat han estat vacunats al vehicle
Un cop vacunats, els pacients feien 10 minuts de repòs sota aquesta carpa i amb supervisió de sanitaris
Les sis consultes on s'han vacunats els pacients estaven situades al voltant de la sala principal de la planta baixa del CAP
En aquesta carpa els pacients esperaven el torn per entrar a ser vacunats
A cada consulta hi havia un equip de vacunació format per dues persones

Aquest dijous, segon dia de vacunació massiva en la franja del migdia per a persones grans vulnerables –amb sis equips dobles de vacunació, en comptes d'un, com és habitual– s'ha posat en pràctica el nou dispositiu d'acollida als pacients per evitar llargues cues que es van veure ahir a les portes del CAP Les Indianes. L'Ajuntament ha facilitat al centre dues carpes i una cinquantena de cadires que han servit per organitzar l'estada del centenar de persones que s'han vacunat entre les 13.30 i les 15h així com els seus acompanyants. Una de les carpes ha servit com a zona d'espera d'entrada al CAP i l'altra, com a espai de repòs de 10 minuts recomanat després la punxada. També s'ha establert un circuit diferenciat d'entrada i sortida a la instal·lació a la qual, en principi, només podien accedir els pacients que, en cas de requerir ser acompanyats, comptaven amb el suport del personal sanitari.

Tot i que inicialment el nombre de concentrats era elevat, el ritme de vacunació ha estat molt àgil i en poc menys d'una hora s'han dispensat prop d'un centenar de dosis. En total, avui es vacunaran al voltant de 150 persones al municipi –108 en la franja del migdia i la resta, al llarg de matí i de la tarda. Les que han rebut la primera dosi ja han estat programades per a la segona d'aquí aproximadament a un mes. 

En l'operatiu han participat una vintena de professionals –entre metges i metgesses, personal d'infermeria i d'administració– i els equips de vacunació s'han repartit en sis consultes. Les persones amb problemes de mobilitat que han arribat al CAP en transport particular han estat vacunades en el mateix vehicle.

La vacunació massiva en la franja del migdia –moment en què el CAP Les Indianes tanca habitualment al públic– es tornarà a repetir dimecres, dijous i divendres de la setmana vinent.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari