Les mones de Pasqua, una tradició que es manté ben arrelada

Les pastisseries, atrafegades de feina per atendre les peticions de la clientela

El pastisser Jordi Vilalta, amb una de les seves creacions, una granota gegant de xocolata
El pastisser Jordi Vilalta, amb una de les seves creacions, una granota gegant de xocolata
La Pantera rosa, també present en l'oferta de mones singulars

Mentre per a la majoria de la ciutadania la Setmana Santa és sinònim de mini-vacances, per al sector pastisser és una de les èpoques amb més feina per l'elaboració de les mones de Pasqua. Si bé l'any passat, a causa de la pandèmia, va haver establiments que van tancar portes, d'altres no van deixar perdre l'oportunitat de satisfer la clientela, com és el cas de la Pastisseria Montcada (Clavell, 19), que va servir les comandes a domicili. "Enguany esperem que les vendes s'animin; fins ara han estat una mica fluixes però calculem que en els propers dies vendrem més d'un centenar de mones amb pa de pessic, a banda de figures de xocolata", explica Dolores Belmonte, propietària del negoci juntament amb el seu marit. Els motius que més estan triomfant en aquest comerç són els monstres de colors tot i que les princeses i els ídols esportius segueixen tenint molta demanda.

Jordi Vilalta, de Vilalta Pastissers (Major, 72), també confia que d'aquí al dilluns augmenti la demanda de mones. "Certament, comparat amb l'any passat, la situació ha millorat tot i que quan més venem és quan s'acosta el dia de la celebració", comenta.

A l'aparador de Badosa Pastisser (Major, 101) hi ha una oferta de mones ben variada, amb volcà i dinosaures inclosos a més d'un piano inspirat en el conte de la Bella i la Bèstia. Pel que fa a la Pastisseria Tarzán (Viver, 6) de Can Sant Joan, la llarga cua de clients que hi havia en el moment d'elaborar aquesta informació constata el que han manifestat els seus empleats, que estan desbordats d'encàrrecs. Molta feina també a la Pastisseria Álex Tarzán (Reixagó, 9) on l'aparador és ple de ninots preparats per guarnir les mones.

Tradicionalment, l'elaboració artesanal d'aquest dolç l'assumien les pastisseries però en els darrers anys també hi ha forns de pa que han incorporat aquesta oferta als seus productes, de manera que pràcticament se'n poden adquirir a establiments de tots els barris. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari