Endesa anuncia millores a la xarxa elèctrica de Montcada

La mesura arriba després de la pressió municipal i les queixes del veïnat pels constants talls de subministrament que pateixen alguns barris

Un dels carrers de Can Sant Joan que patia talls de llum intermitents. El matrimoni que ho va denunciar va veure solucionat el problema pocs dies després de sortir als mitjans de comunicació amb la seva queixa
Arxiu/Laura Grau

La companyia Endesa s’ha compromès a modernitzar paulatinament les infraestructures de Montcada per millorar la qualitat del subministrament. Així ho van comunicar representants de la companyia elèctrica a l’alcaldessa, Laura Campos, en una reunió feta recentment. La trobada s'ha dut a terme després que l’Ajuntament fes arribar als màxims responsables el seu malestar i el de la ciutadania pels talls reiterats que pateixen principalmentalguns sectors de Can Sant Joan i Can Cuiàs des de fa mesos.

En el cas de Can Sant Joan, Endesa estudia la sectorització de carrers per reduir els trams d’afectació en cas de sobrecàrregues per connexions irregulars, a més d’estendre nou cablejat de mitjana i baixa tensió i instal·lar un nou centre de transformacióPel que fa a Can Cuiàs, la companyia està estudiant els casos d'un centenar de veïns del carrer Camèlies, que pateixen desconnexions sobtades dels diferencials a les seves llars quan plou, quedant-se sense energia fins que poden rearmar-los. El consistori s'ha coordinat amb l'AV i els afectats per enviar a Endesa i el departament d'Indústria de la Generalitat, de forma periòdica, un informe amb totes les incidències que es detecten a la xarxa elèctrica.

Endesa també té la intenció aquest any de renovar la xarxa convencional a Can Pomada, a Mas Rampinyo, per aconseguir una integració de la línia a l’entorn de les cases disseminades, i també està estudiant la retirada d’un centre de transformació aeri, ubicat al polígon industrial La Ferreria, que implicaria una millora del servei a Terra Nostra i Font Pudenta.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha valorat positivament la reunió i ha afirmat que “les actuacions previstes per l’empresa són molt necessàries perquè les instal·lacions elèctriques actuals en alguns punts del municipi estan obsoletes i portem molt de temps reclamant una millora urgent de la xarxa”.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari