La direcció de la cimentera no es planteja tancar i insisteix en què tot es redueix a un error de tramitació

El Comitè d’empresa exigeix solucions i expressa el seu malestar amb el govern municipal al que acusa de fer demagògia amb els seus llocs de feina

Les últimes resolucions judicials del Tribunal Suprem no han alterat el normal funcionament de la planta de LafargeHolcim que avui segueix amb la seva activitat habitual. Sí que han creat cert neguit, però, entre la plantilla i ha provocat una reunió d’urgència del Comitè d’empresa per tractar la qüestió. Fonts de la direcció han expressat a laveu.cat la seva tranquil·litat respecte la continuïtat de la indústria al terme municipal, entenent que les sentències en cap moment qüestionen el comportament ambiental de la factoria que qualifiquen d’“exemplar” i que els litigis es redueixen a un error de forma en la tramitació de l’Autorització Ambiental Integrada (AAI).

L’empresa insisteix que compleix fil per randa amb totes les normatives i assegura que supera les inspeccions que li fa la Generalitat i de les quals l’Ajuntament també n’està informat.

 

Plantilla

Malgrat el missatge tranquilitzador de la direcció, el Comitè d’empresa de la cimentera no amaga el seu neguit per les implicacions que els litigis judicials puguin tenir en el seu futur laboral. Després de matissar que la planta compta amb 75 empleats directes i al voltant de 300 –si se sumen les subcontractes–, la presidenta del Comitè d’empresa, Conchi Jiménez, ha acusat el govern municipal de fer demagògia: “És vergonyós que parlin de reubicar-nos en plans de reindustrialització com si això fos possible tal com està la situació; ens sentim assetjats i voldríem que ens defensés com fa amb les plantilles d’altres indústries en procés de deslocalització”.

Jiménez ha agraït el suport que els empleats estan rebent del sindicat UGT i assegura que estan disposats a lluitar fins al final pels seus llocs de feina i a presentar demandes contra qui calgui, començant per la Generalitat, com a màxima responsable del conflicte. Conscient que hi ha un problema que cal solucionar, el Comitè demana tant al govern autonòmic com a l’Ajuntament i a la direcció de la planta que seguin a la mateixa taula i intentin trobar-hi solucions sempre en la línia de garantir la continuïtat de la cimentera. “Ens oferim a fer d’intermediaris i a treballar per millorar tot allò que sigui possible”, ha dit Jiménez, tot afegint “respectem la lluita de l’AV perquè està en el seu dret de fer-la, però no entenem que el govern local es posicioni només al costat d’una part, també ha de defensar-nos com a treballadors”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari