Nuet presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional

El diputat demanarà que s’aturi l’execució de la sentència d’inhabilitació fins que es resolgui la seva petició

Joan Josep Nuet és diputat d'ERC-Sobiranistes al Congrés i secretari general de Comunistes de Catalunya
Pilar Abián

Joan Josep Nuet, diputat al Congrés espanyol per ERC-Sobiranistes, presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional demanant que s’aturi la sentència d’inhabilitació com a càrrec públic per un periode de vuit mesos que es fa fer pública el 9 d’abril, tan sols 15 dies després de ser jutjat pel Tribunal Suprem. El polític montcadenc ha estat condemnat pel delicte de desobediència greu, en permetre la votació de les anomenades lleis de desconnexió al Parlament de Catalunya el 6 de setembre del 2017, quan era secretari tercer de la Mesa en representació dels comuns, encara que va acabar votant en contra de les mateixes. També haurà de pagar una multa de de 12.000 euros.

El Suprem –on ha estat jutjat per la seva condició d’aforat–, ha reduït les peticions inicials de la Fiscalia que sol·licitava 16 mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de sanció. “Aquesta sentència, tot i que ha quedat rebaixada a la meitat, és una mala notícia per a la política ja que restringeix què es pot debatre en seu parlamentària; abans el Constitucional actuava després del debat i no abans”, lamenta Nuet.

El diputat considera que el pais viu “una involució parlamentària i democràtica que obeeix al nou paper que vol tenir la Justícia posant-se per sobre del poder legislatiu”. Nuet, que encara no ha rebut oficialment la sentència condemnatòria, no descarta dur el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans. Abans, però, haurà d’esgotar totes les vies legals espanyoles i això passa per presentar un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional, mentrestant demanarà que no s’executi la sentència.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari