L’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just veuen el projecte cada cop més a prop de fer-se realitat

L’alcaldessa, el president de l’Àrea Territorial i la representant del col·lectiu veïnal, optimistes però amatents al compliment dels compromisos

D'esquerra a dreta, Laura Campos, Jordi Sánchez i Anna Solano
Pilar Abián
D'esquerra a dreta, l'alcaldessa, el regidor i la representant de la Plataforma

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac

‘Seran unes obres llargues i molestes però pagaran la pena’ 

Durant molts anys hem parlat del soterrament en termes de dignitat, justícia històrica, sentiment de menyspreu per part de l’Estat i d’Adif… Però també hem parlat d’oportunitat, d’il·lusió i d’optimisme. Hem d’esborrar del nostre vocabulari expressions com impossible i molt difícil en relació amb el soterrament perquè el tenim més a prop que mai. 
Toca parlar del present i d’un futur que passa per aquest projecte, que és vital per al desenvoplupament econòmic i social de la ciutat. Servirà per cosir trama urbana, per millorar la mobilitat i per recuperar el sentiment de pertinença d’un sol poble. També guanyarem en seguretat i aturarem el degoteig de víctimes a les vies. 
Hem de començar a fer pedagogia perquè seran unes obres llargues i molestes però pagaran la pena. Vull agrair la tasca i el suport de la Plataforma, així com el treball que s’ha fet i s’està fent des de la comissió de seguiment del projecte amb la participació dels tècnics municipals.
 
 
Jordi Sánchez, president de l'Àrea Territorial
‘És un projecte estràtègic, per a Montcada i per a Rodalies’
 
Hi ha tres punts que constaten la importància estratègica del soterrament per a Montcada. D’una banda, és capdal per a la cohesió territorial, la seguretat i la qualitat ambiental del municipi. Actualment molts tècnics aposten per integrar les infraestructures sense soterrar-les, però el cas nostre és excepcional, necessitem que es faci. També és un projecte capdal per al servei ferroviari a l’àmbit metropolità i a Catalunya, que permetrà millorar el servei de Rodalies. Potenciar el transport urbà és vital per lluitar contra el canvi climàtic. 
En segon lloc, ens trobem en un moment històric. Després d’anys d’incompliments, tenim el projecte gairebé acabat i amb una partida pressupostària pròpia. Ho hem lluitat molt i s’ha fet una bona feina en el si de la comissió politico-tècnica. 
Finalment, cal culminar aquest procés. Serà com un part amb cesària, per la complexitat de les obres, però veurem néixer una Montcada nova, que és del que es tracta.
 
 
Anna Solano, Plataforma Tracte Just Soterrament Total
‘La ciutadania està escaldada però disposada a seguir lluitant’

 
La ciutadania porta molts anys de lluita i de reivindicació i des del seu naixement –al 2005–, la Plataforma ha tingut una funció molt important en l’impuls del projecte, però entenem que ara és l’Ajuntament qui ha de tenir el paper més actiu. Pensem que s’està fent una bona feina i seguirem col·laborant i participant en el seguiment del projecte i fent el paper de corcó perquè no s’aturi. 
Després d’anys d’incompliments i contínues modificacions de calendari, lògicament la ciutadania està escaldada però, tot i així, hi ha les ganes de seguir lluitant i no parar fins que les vies estiguin soterrades i la superfície urbanitzada. 
Ens queda encara una bona temporada de patir les vies, per això, demanem que, mentre el soterrament no sigui efectiu i els passos a nivell siguin l’única alternativa per creuar, es facin les actuacions que calgui perquè siguin segurs i còmodes, pensant en el temps d’espera que han de suportar els vianants.
 
 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari