L’AV de Can Sant Joan proposa que els terrenys de la cimentera acollin el futur parc de trens de Rodalies

L’entitat veínal fa arribar la seva proposta al coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, durant les Jornades pel Soterrament

Arran del pronunciament del Tribunal Suprem, que anul·la les llicències ambientals de la planta local de LafargeHolcim, l'AV de Can Sant Joan ja ha començat a pensar quin destí podrien tenir els terrenys que ocupa la cimentera en cas que finalment es clausuri. En un comunicat, l'entitat proposa que el solar acolli el futur parc de trens que necessita la Xarxa de Rodalies de Catalunya, donada la seva situació estratègica. Així li va manifestar el portaveu de l'AV, José Luis Conejero, al coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias, a la segona sessió de les Jornades pel Soterrament feta ahir al Teatre Municipal. Macias no va desconsiderar l'opció i va reconèixer que en el futur serà necessari una zona d'aparcaments de combois de més de 10 km propera a Barcelona.

El comunicat de l'AV també es fa ressò d'una nota de premsa de la patronal dels fabricants de ciment de Catalunya, que insta les administracions a reactivar l'obra pública per evitar que s'hagin de tancar algunes de les plantes ubicades al territori. "Això demostra que actualment sobra més d'una cimentera a Catalunya, sense que hi hagués problemes d'abastiment de ciment a Catalunya", afegeix el col·lectiu veïnal, en referència al possible tancament de la de Montcada.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari