PSC i Moviment MiR critiquen el govern municipal per l’enderrocament de la Villa Micaela

El regidor d’Urbanisme, Jordi Sánchez, surt al pas de les crítiques recordant que l’edifici no estava inclòs al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic

La Villa Macaela, al carrer Bonavista, en el moment de l'enderrocament
MMiR

L'enderrocament de la casa anomenada Villa Micaela, al carrer Bonavista, ha aixecat crítiques per part del PSC, que ha fet un comunicat lamentant la desparició d'aquest edifici que qualifica de "patrimoni cultural i històric de Montcada". També ho ha censurat l'entitat Moviment MiR a les seves xarxes socials, valorant la pèrdua patrimonial que suposa i proposant com a una solució alternativa la recerca d'un acord com el que s'ha arribat amb el propietari de la torre Vila, al carrer Major, per convertir l'antiga discoteca de la planta baixa en un equipament juvenil.

 

Resposta del govern

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, Jordi Sánchez (ERC), ha sortit al pas de les crítiques, remarcant que la Villa Micaela –propietat de particulars– tot i estar en el primer inventari fet al 1999, va ser descartada posteriorment com a element a catalogar per l'equip d'experts que va participar en l'elaboració del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic del municipi  "per no tenir valors arquitectònics ni artístics ni històrics que justifiquessin la seva inclusió". També fa constar que el Catàleg va ser aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques del consistori, inclós el PSC, al ple de desembre de 2018. En canvi, la Torre Vila, que allotja el futur equipament juvenil, sí està catalogada com a element patrimonial a protegir.

"La protecció del patrimoni és una obsessió d'aquest govern", ha afirmat l'edil, tot recordant que l'elaboració del Catàleg es va iniciar al 1999 però que el PSC –aleshores en el govern, amb CiU– el va deixar aturat al 2001 fins que l'actual executiu el va aprovar, al 2018. "No entenem la crítica del partit que precisament no va protegir el patrimoni durant anys donant fins i tot llicència d'enderroc de cases incloses al Catàleg abans de la seva aprovació, com és el cas de les Cases Camps de la Font Pudenta", ha afegit Sánchez. El responsable d'Urbanisme ha assenyalat, d'altra banda, que el Catàleg és un document viu que es pot revisar i ampliar si hi ha noves propostes a considerar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari