‘Tanco una etapa molt important de la meva vida, tant pels valors assolits com per les amistats que he fet’

Es retira Ricard Presas, el porter del primer equip masculí durant els últims 10 anys

Úna de les aturades fetes per Presas en el partit contra el Palautordera
Sílvia Alquézar
El porter, mantejat pels seus companys d'equip a la fi del partit
Ricard Presas, rebent els aplaudiments de l'afició

Després d’una dècada com a porter del primer equip masculí i sumant 20 anys en total al CH La Salle –tota la seva vida esportiva, excepte sis anys que va estar al Granollers– Ricard Presas es va acomiadar dissabte de la seva afició a casa. Als seus 30 anys, el jugador ha decidit retirar-se i tancar una etapa que qualifica de molt important: “L’handbol m’ha donat molt, tant a nivell de formació com de valors i, sobretot, grans amistats”. Presas marxa content per les experiències viscudes al club i aposta pel canvi generacional. “Ara –diu– els toca als joves lluitar per mantenir la categoria”.

Per al tècnic de l’equip, Pau Lleixà, la marxa del porter –considerat un dels millors de la categoria– serà difícil d’encaixar: “Ricard dona molta solidesa defensiva a la porteria, és molt competitiu i està molt compromès amb l’equip, el trobarem a faltar però és llei de vida”. A banda de les qualitats esportives del jugador, Lleixà també ha posat en valor les personals. “És una grandíssima persona i un gran amic”, assenyala el tècnic.

Presas no es va poder acomiadar de l’afició a casa amb una victòria ja que La Salle va perdre contra el cuer, el Club Handbol Palautordera-Salicru, per 29 a 30, victòria que ha fet pujar l’equip visitant un lloc a la classificació. Per tercera jornada consecutiva, els lassal·lians van perdre per la mínima. “És una llàstima perquè vam començar bé però a manca de 20 minuts per al final ens vam relaxar i ells van marxar de quatre, fent molt difícil la remuntada”, ha explicat Lleixà. El màxim anotador de La Salle va tornar a ser una jornada més Víctor Sáez amb 10 dianes.

 

El femení, classificat

El sènior femení del CH La Salle ha acabat la primera fase de la Copa Federació de Segona Catalana com a líder del seu grup, amb vuit punts, a quatre del segon classificat, el BM Polinyà. Les montcadenques han guanyat tots els partits disputats fins ara, l'últim aquest dissabte contra l'Handbol Sant Cugat B per 19 a 29, i passaran a la següent eliminatòria com a cap de grup. És el primer equip de s'ha classificat dels vuit que han de passar a la fase següent –sis de les demarcacions de Barcelona, un de Girona i un altre de Lleida.

El sorteig per decidir els quarts de final –que es jugaran el 6 de juny–, tindrà lloc el 31 de maig. Les semifinals es disputaran el dia 13 i la final, el 20 de juny.

Deixa un comentari