La pressió popular i l’Ajuntament volen que la Generalitat elimini els dos vedats de caça

Les entitats en defensa del medi natural La Horda i La Màquia, que van impulsar una recollida de signatures per plantejar-ne un debat públic, asseguren que no tenen constància de l’acció del consistori

El regidor de Medi Natural, Oriol Serratussell (ECP), ha avançat que l'Ajuntament està en contactes amb el Departament d'Agricultura de la Generalitat per demanar l'eliminació dels dos vedats de caça que existeixen a Montcada, un al Pla de Reixac i l'altre a la Serralada de Marina. Al febrer, les entitats de defensa del medi natural, La Horda i la Màquia van iniciar una campanya de recollida de signatures per proposar a l’Ajuntament que es generés un debat públic sobre el futur de la caça al municipi. La iniciativa ha recollit més de 900 signatures. «A dia d’avui no hem rebut cap resposta oficial per part del consistori», lamenten.

Les entitats ambientalistes consideren que la cacera és incompatible amb la conservació medi natural. "Hi ha un desajust molt gran entre el grup minoritari que existeix de caçadors i l’espai natural que gestionen", expliquen Leticia i Alfredo Almanza, de La Horda que creuen que "falta regulació en un món on no hi ha professionalitat i una nul·la superpervisió de l'administració". Els germans consideren que "la cacera suposa un perjudici per a la biodiversitat i una amenaça real per a la ciutadania". Anualment, es registren 600 accidents vinculats a la caça, amb 50 morts a l’any. "Es ven la cacera com a forma de control cinegètic que regula l’equilibri del medi natural, però els estudis científics demostren que han arribat a extingir espècies naturals", assegura Sergi Argelès, en nom de La Màquia.

La societat de caçadors El Tordo, que gestiona els dos vedats, defensa que la caça és un esport legal i ajuda a la repoblació d’animals i a la conservació dels camins. Un dels seus components, José M. Bernal, ha assenyalat que "només els associats de Montcada poden caçar als vedats locals" i ha afegit que a l'entitat hi ha famílies que porten tres generacions practicant aquest esport al municipi.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari