El Pla d’Inclusió Social posa el focus en les persones més afectades per la crisi

Les accions previstes al 2021 s’han ajustat a les necessitats de la població més vulnerable

Eixos prioritaris del Pla d'Inclusió Social
Premsa Ajuntament

La pandèmia també ha tingut el seu impacte en el desenvolupament del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) iniciat al 2018. Les accions previstes s'han hagut d'ajustar a les necessitats derivades de la crisi sanitària i econòmica i, per això, donar resposta a aquesta emergència és el principal objectiu de les 13 accions fixades per a l'any en curs.

"Les situacions de necessitat s'han incrementat perquè moltes famílies han patit les conseqüències d’aquesta nova crisi", ha explicat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere (ECP). Les xifres són prou elocuents, segons ha assenyalat l'edil: "Els casos atesos han crescut en més d'un miler a causa de la pandèmia i per això les accions i el pressupost del PLIS i de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió els hem hagut d'enfocar a millorar la situació de les persones que han quedat en situació més vulnerable".

 

Prioritats
El PLIS es divideix en sis àmbits. En l’eix econòmic i de renda, la prioritat són les prestacions d’urgència social i d’habitatge. En l’àmbit educatiu, es pretén consolidar el projecte de lleure educatiu 360, el d’absentisme i abandonament escolar, el circuit de primera acollida i el de formació i sensibilització en gènere i diversitat afectiva. En l’eix sociosanitari, des del programa Montcada Inclou, es pormourà l’ocupació de persones amb diversitat funcional. En l’eix residencial, les accions prioritàries són l’adquisició d’habitatge social per via de tempteig i l’acompanyament a persones sense llar. En l’àmbit relacional, els programes del PLIS se centren en el desplegament dels protocols de maltractament en infància i gent gran, l’hort comunitari, Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans i l’equip educador en esports. I en l’eix de ciutadania, es vol impulsar el Punt del Voluntariat, un projecte que es va posar en marxa al 2019.

 

Pla estratègic social
El PLIS és el full de ruta que marca les accions vinculades a la inclusió social. El projecte vigent, que comprèn el termini 2018-2021, planteja un seguit d’accions a desenvolupar al llarg de cada any, així com els mecanismes d’avaluació i seguiment. En el marc del PLIS, al 2019 es va crear l’Observatori d’Inclusió de Montcada i Reixac, que té com a missió proporcionar informació rigorosa, crítica i de qualitat de forma periòdica, sobre la vulnerabilitat i l’exclusió social a la ciutat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari