L’AV Sant Pere de Reixac reclama tenir accés a la xarxa d’aigua potable

L’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció a l’ACA per cobrir el 95% del cost de l’actuació que pujaria a 121.000 euros

Membres de la junta de l'AV Sant Pere de Reixac, davant del dipòsit d'aigua
Pilar Abián
L’AV Sant Pere de Reixac ha tornat a reiterar públicament les seves demandes perquè la trentena d’habitatges que hi ha al sector disposin d’aigua potable i acabin així els problemes de submimistrament que tenen en l’actualitat. “En l’últim mes, cada cap de setmana ens quedem sense aigua”, ha explicat la vicepresidenta de l’AV, Montse Calvo. Els veïns compten amb un dipòsit de 50.000 litres enmig de la serralada de Marina que s’omple des d’un pou que hi ha a la zona d’horts del Besòs a través d’una bomba de difícil accés. 
Altres problemes afegits, com ara el precari estat del dipòsit així com les necessitats de consum dels negocis que hi ha a l’entorn –un restaurant i el club de tennis– són els motius pels quals les llars es queden sovint sense aigua, segons assenyala la junta de l’AV. Per acabar amb aquesta situació, l’entitat reclama a l’Ajuntament que faci arribar la xarxa a les cases. “La situació és insostenible, no podem viure sense aigua; a més, la que rebem a data d’avui no és potable”, lamenta Calvo.
 
 
Resposta municipal
Atenent a les demandes veïnals, l’Ajuntament ha fet un estudi sobre el cost que tindria fer arribar la xarxa d’aigua potable a Reixac –121.000 euros– i ha sol·licitat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) una subvenció per cobrir el 95% del total, mentre que la resta –6.000 euros– l’haurien d’assumir els veïns. La resposta de l’ACA a aquesta petició podria arribar aquest juliol. 
Altres demandes històriques que planteja el veïnat, com ara l’adequació dels camins principals, el clavegueram i l'enllumenat públics només es poden resoldre amb la urbanització del sector, segons ha indicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC): “Ens trobem amb un barri més pendent de culminar el seu procés de legalització i urbanització per dotar-lo dels serveis necessaris, tal com estem fent amb Gallecs i esperem fer amb la Vallençana Baixa”. L'Ajuntament està liderant aquests projectes d'urbanització que necessàriament han de comptar amb el suport i implicació dels propietaris, ja que són els que han d'assumir els costos.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari