Primer avís important d’un estiu que es preveu complicat

Un foc declarat a la carretera alta de Roquetes, al parc de Collserola, arriba al terme de Montcada i Reixac

Tot i que ja ha hagut en les darreres setmanes diferents focs forestals al municipi i el seu entorn, el més important de la temporada fins al moment es va declarar ahir a la tarda, cap a les 18.30h, al parc de Collserola, concretament a  la zona de la carretera alta de Roquetes, a Nou Barris. Les flames i sobretot el fum també van arribar al terme de Montcada i Reixac cap a les 20h, obligant a tallar la carretera del cementiri de Collserola durant més de dues hores. Encara que els nuclis residencials més propers a l'incendi –Can Cuiàs i la Zona 21 de Terra Nostra–, no van resultar afectats, Protecció Civil va recomanar la població confinar-se als seus domicilis per evitar la inhalació del fum.

Els bombers van donar el foc per controlat al voltant de les 22.30h, tot i que hi ha hagut unitats treballant tota la nit per acabar amb les flames que encara hi havia actives i, sobretot, per refrescar la zona cremada. Es calcula que el sinistre, del qual encara no s'han fet públiques les causes, ha afectat una superfície de 10 hectàrees del parc. En les tasques d'extinció han participat nombroses dotacions de bombers, tant terretres com aèries, a les quals s'hi han sumat 3 vehicles de l'ADF i 2 de Protecció Civil de Montcada i Reixac. 

 

Prevenció

L'Ajuntament, que el 14 de juny presentarà la campanya de prevenció d'incendis forestals, preveu que aquest serà un estiu complicat perquè els boscos estan molt secs. "L'estrès hídric que pateix la comarca ja ens està indicant com serà la campanya; hem de tenir molta precaució", ha assenyalat Oriol Serratusell (ECP) regidor responsable de la Policia Local i Protecció Civil i cap de l'ADF la Serralada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari