La manca de pluja i la calor fan preveure un estiu complicat

L’Ajuntament presenta la campanya d’estiu en què es recupera la torre de guaita

Mentre la majoria de la població gaudeix dels boscos i entorns naturals del municipi amb despreocupació, tant l’Ajuntament com la Diputació, les forces de seguretat, els agents rurals i els cossos de voluntaris –ADF La Serralada i Protecció Civil– no amaguen la seva preocupació pel que auguren serà un estiu difícil i complicat en la lluita contra els incendis forestals. Aquest neguit està ben fonamentat, la manca de pluja, l’alta càrrega combustible que hi ha tant a la serralada de Marina com al parc de Collserola i les altes temperatures esdevenen un còctel molt perillós. A títol d’exemple, en les darreres setmanes ja s’han comptabilitzat una dotzena d’incendis al parc de Collserola i encara no s’ha iniciat l’estiu.

En aquest context, aquest matí s’ha presentat a la seu de l’ADF La Serralada la campanya de prevenció d’incendis de l’Ajuntament, acte que ha comptat amb la presència de representants de la Diputació, el parc de la Serralada de Marina, el parc natural de Collserola, el parc de Gallecs i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a més de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, el cos d’agents rurals i voluntaris de l’ADF i Protecció Civil. L’alcaldessa, Laura Campos (ECP), ha tingut paraules d’agraïment per a tots els assistents i, especialment, per als col·lectius que han estat en primera línia durant la pandèmia: “Venim d’un any complicat en què heu estat al peu del canó i ara us toca defensar els nostres parcs naturals, per a tots vosaltres gràcies amb majúscules”, ha dit l’edil.

Atenent al pronòstic que serà un estiu complicat pel que fa al risc d’incendis, l’alcaldessa ha posat el focus en les tasques de prevenció que ja s’estan duent a terme i en la necessitat de conscienciar la població sobre el respecte al medi natural. Hem d’extremar les precaucions i apel·lar a la responsabilitat col·lectiva”, ha manifestat Campos qui també s’ha referit a la propera revetlla de Sant Joan: “Sabem que tots tenim molts ganes de gresca i és molt comprensible, però cal que actuem amb molta cura a l’hora de manipular el material pirotècnic i no fer-ho a prop de zones naturals o boscoses”.

 

Novetat

La campanya que arrenca demà compta amb una novetat destacada, la recuperació de la torre de guaita que hi havia al Turó de Montcada, que ha estat traslladada a la seu de l’ADF Serralada. El nou emplaçament permet una àmplia visió de la Serralada de Marina i serà gestionat directament pels voluntaris del cos, tal com ha explicat el regidor de Policia Local i Protecció Civil i de Medi Natural, Oriol Serratusell (ECP), qui ha agraït la cessió de la torre per part de la Diputació. L’edil també ha explicat la millora del parc mòbil de què diposa el cos de voluntaris, que s’ha incrementat amb la incorporació d’un vehicle de vigilància cedit també per la Diputació i dues unitats motoritzades per als espais fluvials.

Durant tot l’any hem estat fent tasques de sensibilització per protegir els boscos, ara toca tenir els mitjans en el territori per actuar en cas que sigui necessari”, ha dit Serratusell qui ha acabat la seva intervenció fent una crida a la prevenció.

Deixa un comentari