Preocupació dels municipis vallesans per la impossibilitat de fer complir les noves mesures

L’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, demana a la Generalitat més concreció i claredat

La Policia Local ha procedit a tancar aquest dissabte els parcs públics
Premsa Ajuntament
Durant els primers mesos de la pandèmia, els parcs van restar tancats al públic, mesura que es vol tornar a aplicar a partir de la mitjanit

Les noves mesures que la Generalitat vol aplicar per frenar la cinquena onada de contagis de la Covid-19, i que encara no tenen una data d’entrada en vigor, han generat inquietud entre els ajuntaments. Entre d’altres qüestions, el govern català proposa que les activitats relacionades amb la restauració, cerimònies o esdeveniments culturals, que a més s’hauran de fer amb el públic assegut, hauran de finalitzar a les 0.30h i recomana a les administracions locals que limitin l'accés a parcs, platges i altres espais públics exteriors entre aquesta hora i les 6h. Aquesta darrera mesura podria resultar més fàcil d'aplicar si s'instaurés un nou toc de queda, que la Generalitat està estudiant.

En aquest sentit, el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental ha emès una declaració dirigida a la Generalitat en la que manifesta “la impossibilitat del món local de donar compliment a les mesures que ha plantejat la Generalitat” i demana “la necessitat de criteris clars i únics en relació a la suspensió o no d’activitats culturals i associatives, per tal que no hi hagi cap mena de dubte al respecte, així com també sobre el tancament de parcs i espais públics”. El Consell d’Alcaldies, que considera que les mesures plantejades no són suficients, també reivindica la importància del món local per poder pactar les mesures que decideixin les autoritats sanitàries i demana un reforç de l’Atenció Primària de Salut al Vallès Occidental i una major coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat.

En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ECP), ha expressat el seu neguit: “Estem molt preocupats per la situació i demanem al govern més i claredat i concreció. No és just que traslladin als ajuntaments la responsabilitat de fer complir unes mesures que no  podem gestionar per la manca de recursos.”

Mesures plantejades
La intenció de la Generalitat és que les activitats relacionades amb la restauració, cerimònies o esdeveniments culturals finalitzin a les 0.30h, així com el servei a domicili. En el cas dels esdeveniments culturals, s’hauran de fer amb el públic assegut i amb un espai interpersonal de 2,5 metres quadrats. També hauran d'acabar a les 00.30 h, amb mitja hora per desallotjar activitats musicals. El govern autònomic estudia aplicar el toc de queda als municipis amb incidència més alta de Covid.

Les trobades no podran reunir més de 10 persones en cap àmbit, ni públic ni privat, ni en interior ni en exteriors, llevat que es tracti de la bombolla de convivència. Aquesta mesura ja ha estat avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. No es podrà menjar ni beure en grup a la via pública, exceptuant els àpats en el marc d'activitats escolars.

Seccions:

Deixa un comentari