Els CAP de Montcada prioritzen la vacunació de les dones embarassades

Els centres d’atenció primària han programat una setantena de gestants

La llevadora Montse Barea, atenent una usuària al CAP Les Indianes. Els casos vinculats a la Covid-19 no s'atenen presencialment, sinó via telefònica
Arxiu/ Raül Rivas

Els CAP de Montcada i Reixac s’han posat en contacte amb una setantena de dones embarassades del municipi per tal de prioritzar la seva vacunació contra la covid-19 i evitar possibles complicacions per a la mare i el nadó en cas d'infectar-se del coronavirus. Les gestants han rebut un missatge SMS amb la citació i, en cas que no poguin acudir a la visita, poden sol·licitar un canvi enviant un missatge a través del web de programació de l'ICS.

Des dels CAP, també es realitzará el seguiment de contactes estrets de positius per la Covid-19 que, en el cas de les embarassades, es realitzarà una prova PCR després del contacte i una altra als 7 dies, tinguin o no simptomatologia compatible amb la malaltia, a més de realitzar el corresponent seguiment telefònic per donar confiança i tranquil·litat en un moment rellevant com l’embaràs, així com resoldre dubtes relacionats amb la covid-19 i la maternitat, el nadó o la lactància materna.

Salut ha alertat dels riscos de no vacunar-se entre les dones embarassades, sobretot entre les gestants amb factors de risc. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha indicat que les dones embarassades no vacunades tenen 4,2 vegades més risc de contagiar-se i que, si es contagien tenen 5,4 vegades més risc d’ingressar. A més, les no vacunades tenen un risc multiplicat per 23 d’acabar ingressant respecte a les vacunades.

Franja de més de 12 anys

El Departament de Salut ha obert aquest dimecres la vacunació per als nascuts entre el 2006 i 2009 que ja hagin fet els 12 anys. Els CAP de Montcada no tenen cites disponibles en aquests moments i, per tant, la programació s’ha de fer a un centre de vacunació massiva.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari