Emotiu homenatge d’ECP a Salvador Allende i al militant Pedro Gómez

L’acte s’ha fet coincidint amb el 48è aniversari de la mort del president xilè

Brindis dels assistents en honor al membre de l'executiva d'ECP Pedro Gómez, mort aquest dijous a l'edat de 65 anys
Pilar Abián
Ofrena Floral sobre el monòlit amb el nom de Salvador Allende
L'acte ha inclòs parlaments en record de Salvador Allende i Pedro Gómez

Coincidint amb la commemoració del 48è aniversari de la mort del president xilè Salvador Allende, durant el cop militar que va derrocar el govern legítim del país sudamericà l'any 1973, En Comú Podem Montcada (ECP) ha fet aquest migdia un acte dedicat a la seva memòria al parc montcadenc que porta el seu nom, a Montcada Nova. El partit ha recordat els valors i els canvis que va instaurar Allende durant el seu curt mandat de només tres anys liderant una coalició de partits d'esquerra i com va voler establir un estat socialista per la via democràtica que va acabar estroncat amb l'assalt al Palau de la Moneda a càrrec del general Augusto Pinochet, amb el suport dels Estats Units.

Els assistents també han pogut escoltar un missatge sonor enviat pel president del Partit Comunista de Xile, Guillermo Teillier, qui ha celebrat que ECP que mantingui viu any rere any el record d'Allende. El polític també ha agraït en nom del poble xilè el suport i la solidaritat rebuda des d'Espanya durant la dictadura de Pinochet. Després dels parlaments, els participants han fet una ofrena floral sobre el monòlit en record del president xilè.

 

Figura present

L'homenatge d'ECP a Allende ha servit també per lloar la figura de Pedro Gómez Ballesta, membre de l'executiva local dels comuns, mort dijous a l'edat de 65 anys. El record de Gómez ha estat present tant a l'inici de l'acte, quan s'ha recordat el seu tarannà vital i l'empremta deixada a la formació, així com al final, moment en què els assistents han fet un brindis en honor seu.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari