‘Contra el feixisme i l’LGTBIQfòbia, comunitat i resistència’

Aquesta va ser una de les consignes de la concentració que va fer aquest dimecres la Taula LGTBIQ per rebutjar les darreres agressions contra el col·lectiu

Simón Macías, de l 'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya, va cloure els parlaments
Laura Grau
Arnau Martínez, de la Taula LGTBIQ, durant els parlaments
Arón González, de la Taula LGTBIQ, va mostrar la seva solidaritat amb el jove de Montcada víctima d'una agressió verbal

‘Contra el feixisme i la LGTBIQfòbia, comunitat i resistència’ va ser la consigna de la nova concentració que va convocar ahir la tarda la Taula LGTBIQ de Montcada amb motiu de les darreres agressions ocorregudes a Montcada –un jove va ser amenaçat i insultat per un grup mentre caminava pel carrer la matinada del 6 de setembre–i a d’altres ciutats del territori.

L’acte va congregar una setantena de persones davant de la Casa de la Vila i va comptar amb la presència d’un dels responsables de l’Observatori contra l’homòfobia de Catalunya, Simon Macías, que va alertar de l’increment en un 40% de les incidències en aquest últim any, reclamant als governs més recursos i una legislació que protegeixi el col·lectiu. “Ja portem prop de 200 incidències per LGTBIQfòbia a Catalunya, xifra a la que no es va arribar en tot l’any passat”, va remarcar Socías, que va felicitar la Taula per la seva tasca. 

Arnau Martínez, de la Taula LGTBIQ, va remarcar que "l'únic camí per avançar és eliminar els imaginaris heteropatriarcals i neutralitzar els discursos de l'extrema dreta, fent comunitat i creant espais segurs", va afegir el jove activista. En la mateixa línia es va pronunciar el també activista montcadenc Aron González, que va lamentar els fets ocorreguts a Montcada i va dedicar paraules de record al jove gallec Samuel, assassinat el juliol passat a La Corunya per la seva orientació sexual. L'acte va comptar amb la presència d'una àmplia representació del govern local i dels grups de l'oposició.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari