Els grups en el govern, satisfets amb la gestió feta

Mar Sempere (ECP) i Jordi Sánchez (ERC) veuen possible complir amb els objectius de mandat, malgrat el fre que ha suposat la pandèmia

Mar Sempere (ECP) i Jordi Sánchez (ERC)

Mar Sempere, portaveu d'En Comú Podem (ECP)

Quina valoració fa de la gestió del govern en aquests primers dos anys de mandat?
El context no ha estat el desitjat. Vuit mesos després de l’inici del mandat va començar una pandèmia que encara patim i patirem i que, òbviament, ha trastocat els plans inicials. No obstant això, si bé molts dels projectes s’han demorat, hem pogut fer front a les demandes de la població més vulnerable. I ha estat possible gràcies a que teníem molta feina feta des de les regidories, que ja disposaven de plans sectorials aprovats, com ara el d’Inclusió social o el de la gent gran. El que hem fet ha estat prioritzar les accions previstes al llarg del mandat en funció de les necessitats de la ciutadania més castigada per la crisi social i sanitària.
S’han assolit els objectius fixats?
Com deia, la pandèmia ha establert un altre ordre de prioritats però, malgrat la conjuntura, no hem deixat de treballar. Les persones són el centre de les nostres polítiques i això ho demostra l’esforç fet en inversió social. En l’actual pressupost, la partida de l’Àrea Social ha estat la més alta de la història. I per disposar d’aquests recursos, estem fent un esforç per la recuperació financera i el sanejament dels comptes de l’Ajuntament. També estem avançant en la resolució de problemes urbanístics enquistats, com la regularització de Gallecs o la Vallençana Baixa; canviant normatives per facilitar la instal·lació de noves empreses al municipi que promoguin l’ocupació o promovent la construcció d’habitatge social perquè la gent pugui adquirir o llogar un habitatge a un preu raonable, entre d’altres.


'Malgrat la conjuntura, no hem deixat de treballar. Les persones són el centre de les nostres polítiques i això ho demostra l’esforç fet en inversió social'


A data d’avui, veu factible el compliment del PAM?
Treballarem perquè així sigui. El PAM recull al voltant de 400 accions i segurament hi haurà projectes que no podrem veure executats en la seva totalitat, sobretot aquells que requereixen tramitacions més llargues, però intentarem deixar-los iniciats abans que acabi el mandat.
Quines són les qüestions prioritàries que el govern ha d’afrontar?
Des d’un punt de vista social, ja he comentat que vetllar pel benestar de la població més vulnerable. En un altre àmbit, ens consta que les principals preocupacions de la ciutadania giren al voltant de problemàtiques quotidianes com el manteniment de la via pública o la neteja dels carrers i és aquí on volem posar el focus amb actuacions com els plans d’asfaltat i de voreres i la revisió de l’actual contracte de neteja de la via pública per veure si hi ha marge de millora.
Com veu el que resta de mandat? Hi ha motius per a l’optimisme?
Per suposat que sí. D’una banda, la pandèmia comença a remetre i de l’altra, tenim a tocar el projecte que perseguim des de fa anys i que canviarà la nostra ciutat per sempre més, el soterrament de l’R2. Les obres seran llargues i feixugues però pagaran la pena.

 

 

Jordi Sánchez, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Quina valoració fa de la gestió del govern en aquests primers dos anys de mandat?
Molt positiva. Hem hagut d’afrontar enormes reptes sobrevinguts, com la gestió de la pandèmia i, alhora, continuar amb els canvis estructurals que necessitava Montcada per assentar les bases d’una recuperació sòlida i ferma. El Pla econòmic financer ens ha permès aflorar el deute amagat i gestionar-lo amb rigor. Per poder treballar i invertir i millorar el municipi, el primer que calia eren unes finances certes, sanejades i rigoroses. Ho estem aconseguint, amb professionalitat i estalvi, però sense deixar de prestar els serveis que la ciutadania necessita. Malgrat la situació, la cobertura de necessitats socials ha estat la més gran que s’ha donat mai.
S’han assolit els objectius fixats?
En la seva majoria sí i de manera satisfactòria. Paral·lelament, estem afrontant canvis estructurals pendents des de l’inici de la democràcia que no són senzills, però s’havien d’afrontar. Penso en els barris degradats per no haver estat mai legalitzats i consolidats, amb urbanitzacions amb dèficits on estem portant aigua potable i fent el procés d’urbanització per dotar-les de serveis. O en el soterrament de l’R2, del que ja tenim redactat el projecte executiu i no defallirem fins a aconseguir que s’executi.
A data d’avui, veu factible complir el PAM?
En gran part, sí. Problemàtiques que s’arrosseguen històricament no s’arreglen en un mandat, però estem sentant les bases per   aconseguir-ho. Cohesionar Montcada, social i territorialment, no és fácil, però és el nostre objectiu i ens en n’estem sortint. Aprofitar la vàlua i el potencial de la gent de Montcada a nivell cultural, formatiu, esportiu, del jovent, associatiu, reivindicatiu… és el que volíem fer i moltes de les actuacions del PAM ens permeten fer-ho.


'Montcada afronta la sortida de la crisi amb un gran potencial per la seva ubicació estratègica i amb un Ajuntament sanejat i preparat'


Quines són les qüestions prioritàries que el govern ha d’afrontar?
Endreçar la situació económica i afrontar els desgavells urbanístics i riscos que han hipotecat Montcada històricament. Com la problemática de les expropiacions de zones verdes, per culpa de la qual estem pagant 24 milions d’euros. Però al costat de canvis i millores estructurals, ens cal insistir en el dia a dia, en la neteja, en el civisme, en la convivència i en l’espai públic. Hem arranjat l’estructura, els fonaments, ara cal endreçar i pintar la façana.
Com veu el que resta de mandat? Hi ha motius per a l’optimisme?
Sense dubte, molts. Montcada afronta la sortida de la crisi i les transformacions d’una nova economia ecològica, amb un gran potencial per la seva ubicació estratègica i amb un Ajuntament sanejat i preparat. Hi ha empreses que trien i aposten per Montcada. Les inversions públiques i privades ens han de permetre créixer d’una forma diferent i sostenible per garantir un futur digne a la nostra gent. La millor política social, al costat d’educació i l’habitatge, és una feina de qualitat per a tothom.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari