Es dissol la Mancomunitat Intermunicipal Montcada, Cerdanyola, i Ripollet

Els ajuntaments entenen que l’ens, creat en la dècada dels anys 50, ja no té raó de ser quan hi ha altres organismes supramunicipals que actuen en el territori

D'esquerra a dreta, Osuna, Cordon i Campos en una imatge d'arxiu corresponent al 2019. Els tres alcaldes s'han alternat anualment al front de la Mancomunitat
Arxiu/ Montcada Comunicació

La Comissió Gestora de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola, Ripollet i Montcada ha aprovat dissoldre aquest organisme a final d’any. Les tres alcaldies consideren que l’ens no disposa de l’estructura tècnica ni econòmica necessària per donar resposta àgil als problemes dels municipis i que actualment hi ha altres administracions amb més recursos que actuen en el territori, com són el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Àrea Metropolitana de Barcelona o la Diputació.

A través d’un comunicat, tant l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ECP), com els seus homònims de Cerdanyola i Ripollet –Carles Cordón (PSC) i José M. Osuna (Decidim Ripollet), respectivament–, han deixat constància de la bona entesa existent i de la voluntat política de continuar treballant en projectes beneficiosos per als tres municipis.

Com a exemple de la col·laboració existent en l’actualitat, els edils destaquen la subvenció conjunta atorgada per la Diputació a Montcada i Ripollet Diputació per a la modernització de polígons industrials, o la reclamació dels tres municipis més Barberà, per a la construcció de l’hospital Ernest Lluch.

 

 

Trajectòria de l’ens

La Mancomunitat Cerdanyola-Ripollet es va constituir el 2 de febrer de 1956 i, segons constava als seus estatuts fundacionals, tenia com a funcions, a banda de serveis d’interès comú, contribuir al sosteniment de la caserna de la Guàrdia Civil i de l’Assemblea de la Creu Roja d’ambdós municipis. L’Ajuntament de Montcada s’hi va afegir amb posterioritat, el 4 d’octubre del 2000.

La data efectiva de dissolució i extinció de la Mancomunitat serà el 31 de desembre; fins aleshores, l’entitat continuarà atenent els seus serveis i obligacions contractuals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari