L’Ajuntament restringeix la instal·lació de cases d’apostes al municipi i flexibilitza les limitacions a les entitats financeres al nucli antic

Aprovada de manera provisional la modificació puntual del Pla especial d’usos de Montcada i Reixac

Imatge del carrer Major
Laura Grau
El Ple ha aprovat de manera provisional la modificació puntual del Pla especial d’usos de Montcada i Reixac que pretén restringir el desenvolupament d’activitats recreatives relacionades amb la implantació de locals de jocs i apostes arreu del municipi. Amb aquest tràmit urbanístic es dona compliment a una moció presentada pel PSC i aprovada al febrer del 2020 i que va derivar, dos mesos després, en una moratòria d’un any per a l’atorgarment de llicències vinculades a l’obertura d’establiments dedicats a aquesta activitat. Durant el passat mes de maig, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment una modificació de planejament urbanístic per tal de limitar al màxim la instal·lació al municipi de cases d’apostes i sales de joc, fixant que aquests negocis no es poden obrir a menys de 800 metres de distància de qualsevol tipus d’equipament (cultural, social, educatiu…). Ara haurà de ser la Generalitat la que doni el vistiplau perquè aquesta restricció sigui definitiva. “Volem ser molt restrictius perquè coneixem la problemàtica que generen les cases d’apostes pel risc de caure en la ludopatia i en problemes econòmics que afecten sobretot a la nostra joventut, proliferant-se en els barris més degradats”, va argumentar durant el Ple el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

Canvis en les restriccions als bancs
Durant la sessió plenària del mes de setembre, també es va acceptar parcialment l’al·legació que Caixabank va presentar durant el periode d’exposició de la modificació puntual del Pla especial d’usos demanant que s’eliminin totalment les restriccions que es van aprovar fa una dècada i que impedeix la instal·lació de més establiments bancaris en eixos comercials com el carrer Major. Finalment, el consistori ha acceptat que es puguin executar obres d’ampliació i trasllats de les oficines financeres existents en aquesta zona comercial, sempre que no s’augmenti el nombre d'oficines. “Volem continuar sent restrictius amb les entitats bancàries, però considerem que és raonable acceptar part d’aquesta esmena, tenint en compte els canvis que ha sofert el sector de la banca durant aquests últims anys”, va dir Sánchez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari