Acaben les restriccions d’aforament marcades per la pandèmia

Els equipaments municipals, bars i restaurants poden obrir els espais al 100%

El teatre municipal recupera l'aforament complet
Laura Grau

La Generalitat posa fi a partir d'aquest divendres a les principals restriccions d'aforament marcades per la pandèmia, tant als espais públics com privats, amb l'obligatorietat de mantenir l'ús de la mascareta a llocs tancats o bé allà on no es pugui garantir la distància mínima de seguretat. La substancial baixada de l'índex de rebrot i de transmissió del virus, juntament amb la reducció de les xifres d'hospitalitzacions, han estat els motius que han contribuït a relaxar les mesures implementades en els darrers mesos.

Oci i cultura

L’aforament total els teatres, cinemes, auditoris i similars, passa del 70 al 100%. Això vol dir que en les properes hores l'Ajuntament ampliarà el nombre d'entrades a vendre en els espectacles programats durant aquest trimestre. De la mateixa manera, no hi ha limitació de públic a les biblioteques municipals, al Museu o a les sales d’exposicions. També es torna a la presencialitat plena als equipaments cívics.

En l’àmbit dels esports, s’amplia l’aforament al 100% en el cas de les activitats a l’aire lliure. En espais tancats, com el pavelló o la pista municipal encara no s’arriba a la normalitat, però es passa del 70 al 80% de capacitat.

Els bars i restaurants també poden obrir amb normalitat sense restriccions ni pel que fa al nombre de clients ni a la limitació horària fixada per la pandèmia.

Restriccions que continuen

El que sí que encara es manté és l’aforament al 70% en bars musicals i discoteques en espais interiors –per accedir-hi, s’ha de presentar el passaport Covid-19, una prova diagnòstica amb resultat negatiu o certificar que s’ha passat la malaltia. També continua la limitació de públic al 70% a les activitats musicals en interior i amb el públic dret.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari