En marxa, les votacions dels pressupostos participatius

Han passat la selecció una quinzena de propostes de la trentena presentades per particulars i entitats

Els projectes es poden votar a través del portal Montcada Participa
Pilar Abián

Fins a l’1 de novembre estarà obert el termini de votació perquè la ciutadania triï quins són els projectes que es finançaran des de l'Ajuntament en el marc de la tercera edició dels Pressupostos Participatius 2021-22. Si bé la convocatòria va rebre inicialment un total de 32 propostes, el grup motor format per representants del govern, els partits de l’oposició i tècnics de l’Ajuntament ha descartat prop d’una vintena (17) en funció dels criteris preestablerts de tipus tècnic, legal, urbanístic, econòmic –cada projecte no pot superar el límit de 60.000 euros– i també competencial.

Les votacions es poden fer a través de la plataforma Montcada Participa i per votar cal tenir més de 12 anys, estar empadronat al municipi i registrar-se a la plataforma. Es poden triar un màxim de tres propostes que s’hauran de puntuar amb 5, 4 i 3 punts, per ordre de preferència.

 


Entre les propostes que han passat a la fase de votació n’hi ha que estan vinculades a la mobilitat, d’altres al món esportiu i també, al medi ambient i al món cultural


 

Projectes seleccionats

La tercera edició del Pressupostos Participatius té una dotació total de 285.000 euros –35.000 més que l’anterior convocatòria– dels quals 250.000 es destinen als projectes més votats relacionats amb inversions. Els seleccionats en aquest apartat n'han estat 15, tres dels quals s’han agrupat en un de sol donada la similitud de les propostes, deixant la llista definitiva en 13. Entre les propostes, n’hi ha que estan vinculades a la mobilitat, d’altres al món esportiu i també, al medi ambient i al món cultural.

Una de les novetats d’aquesta tercera edició ha estat la possibilitat de presentar projectes de caire social i juvenil amb una inversió de 25.000 euros –amb un màxim de 5.000 per projecte–, respectivament. A l’àmbit social, s’han fet dues propostes, una sobre l'ampliació dels equips desfibril·ladors instal·lats en equipaments municipals i una altra per crear un espai de jocs i aprenentatge infantil al barri de la Ribera durant un trimestre.

Finalment en l’apartat juvenil, s’ha presentat una única proposta, l'organització d’una sèrie de concerts de música de diferents estils per al jovent que, per decisió unànime del grup motor, es finançarà amb tota la dotació econòmica prevista,10.000 euros.

 


Aquesta és la tercera edició d'una iniciativa que va posar en marxa el govern municipal a l'anterior mandat


 

Aposta política

Els Pressupostos Participatius són una iniciativa de l'Ajuntament que el govern municipal va posar en marxa en l'anterior mandat i que permet els montcadencs decidir a què es destina una part dels dines públics, participant directament en el projecte de ciutat. "Responen a un exercici de democràcia directa i de transparència municipal perquè sigui la ciutadania qui impulsi les actuacions necessàries per fer una Montcada entre tots i totes; enguany els hem obert també a projectes socials i juvenils per aconseguir la implicació dels joves en els assumptes públics”, ha manifestat Juan Carlos de la Torre (ECP), regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana.

 

 

Seccions:

Deixa un comentari