La Policia Local estrena dues noves unitats

El cos policial crea la secció de trànsit i mobilitat i l’administrativa i de medi ambient

Els caps de la Policia Local i les autoritats municipals, davant de la nova flota del cos
Les motocicletes de la Policia Local han passat de ser de benzina a elèctriques
La nova furgoneta destinada a la unitat de trànsit i mobilitat està dotada amb equipament tecnològic

La Policia Local ha presentant públicament davant de la seva seu, al polígon de la Ferreria, les dues noves unitats de què disposa el cos, la de trànsit i mobilitat, i l’administrativa i medi ambient. La creació d’ambdues seccions s’emmarca en el Pla de reestructuració que es va posar en marxa a principi d’any amb l’objectiu de renovar l’organització interna del departament. L’aposta passa per un model policial basat en la prevenció més que en la reacció i en l’anticipació de les accions de vigilància per evitar els comportaments incívics, la degradació dels espais públics, els problemes de convivència o les infraccions administratives i penals.

Per poder avançar en el Pla de reestructuració de la Policia Local, el cos preveu augmentar el nombre d’efectius disponibles, passant de 41 a 48 agents l’any vinent. També ha millorat la dotació del seu parc mòbil amb prop d’una desena de motocicletes elèctriques i una furgoneta equipada amb ordinador, impressora i connexió wifi, entre d’altres avenços tecnològics.

Aquests nous recursos, tant humans com materials, ens permetran donar un millor servei i abastar tot el municipi”, ha explicat el cap de la Policia Local, José Manuel Martín, tot afegint que el procés de modernització del cos encara no ha finalitzat: “Es troba en un estadi avançat i esperem poder-lo enllestir a mig termini, quan tinguem els recursos humans i materials necessaris per implementar-lo en la seva totalitat”.

 


El cos passarà de 41 a 48 agents i ha millorat la dotació del seu parc mòbil amb prop d’una desena de motocicletes elèctriques i una furgoneta equipada per fer controls viaris


 

Objectius

La unitat de trànsit i mobilitat s’encarregarà de promoure al municipi les campanyes de seguretat viària establertes pel Servei Català de Trànsit i de fer els controls alcoholèmia, drogues, velocitat i indisciplina viària. També analitzarà els factors que intervenen en la sinistralitat dins del municipi, vigilarà especialment la circulació de vehicles pesants que transiten pel nucli urbà i elaborarà campanyes específiques vinculades amb la mobilitat.

Pel que fa a la unitat de policia admisnitrativa i medi ambient, neix amb dos objectius primordials, d’una banda el desenvolupament de les tasques de vigilància, prevenció i protecció del medi natural –amb especial atenció als abocaments incontrolats, la proliferació de construccions incontrolades al medi natural i la prevenció d’incendis– i, de l’altra, l’exercici de la funció inspectora dins de l’àmbit administratiu al municipi, el que inclou fer complir les ordenances municipals i la normativa relacionada amb els locals i establiments de pública concurrència.

 


'Des de l’equip de govern estem fent una aposta clara per la reestructuració del cos, no només amb recursos humans, també materials perquè pugui desenvolupar la seva tasca de forma correcta', ha dit l'alcaldessa


 

Compromís municipal

Tant l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), com el regidor de Policia Local, Oriol Serratusell (ECP), han expressat el seu compromís de seguir dotant el departament dels mitjans necessaris per donar resposta a les necessitats del municipi. “Des de l’equip de govern estem fent una aposta clara per la reestructuració del cos, no només amb recursos humans, també materials perquè pugui desenvolupar la seva tasca de forma correcta”, ha manifestat l’alcaldessa, tot reconeixent la dificultat que implica actuar en un municipi amb deu barris i amb una gran superfície agrícola i forestal. “Millorar la seguretat, controlar l’incivisme, protegir el medi ambient i la seguretat viària són les nostres prioritats, ha afegit l’edil.

Serratusell, per la seva banda, ha posat en valor el canvi de part de la flota del cos policial per anar cap a una mobilitat més ecològica. “Hem canviat les motocicletes de gasolina per d’altres elèctriques”, ha explicat el regidor.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari