L’Ajuntament haurà de compensar Geafe amb mig milió d’euros en concepte d’inversions

El consistori ha fet una auditoria per analitzar la reclamació de l’empresa i ha arribat a un acord a la baixa respecte la demanda inicial

Montcada Aqua es va inaugurar al desembre del 2003
Arxiu/ Montcada Comunicació

L'Ajuntament compensarà entre aquest exercici i l'any vinent l'empresa concessionària de la gestió del complex Montcada Aqua, Geafe, amb un import total de 550.000 euros per les inversions fetes a les instal·lacions esportives des de la seva inauguració, al desembre del 2003. Segons va explicar el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), tot plegat arrenca de la reclamació feta per l'empresa al consistori perquè donés compliment a les clàusules incloses al contracte d'adjudicació de la concessió.

"Abans de decidir fer el pagament, hem fet una auditoria per constatar que la reclamació estava justificada i hem negociat amb l'empresa els termes de la compensació", va explicar l'edil, tot reconeixent que la redacció del contracte –negociat per l'anterior govern de PSC i CiU amb una vigència de 25 anys–, és confusa i més favorable als interessos del concessionari que als de l'administració. Aquest aspecte també va ser criticat pel grup de Cs. "No estem d'acord a desemborsar aquesta quantitat de cop perquè en el seu dia algú per negligència o omissió fes una concessió dolenta i gravosa per a la ciutadania i per al consistori, lligant-lo de peus i mans", va manifestar la regidora Angelina E. del Pino. El grup taronja considera que, si el contracte encara té set anys de vigència, la reclamació es pot pagar al llarg d'aquest temps.

El PSC, per la seva banda, va voler fer constar que el contracte d'adjudicació de la gestió de Montcada Aqua a Geafe fet durant l'etapa sociovergent s'adequava a la legalitat. "El document el van redactar els tècnics de la casa, no els polítics, i no posem en qüestió la seva feina; si les necessitats han canviat, és lògic que el seu contingut s'hagi de reajustar", va manifestar la regidora socialista Nani López. Garrido va respondre que el contracte és legal, però que s'hauria d'haver vetllat perquè no fos desfavorable per a l'administració. "Arran de l'auditoria feta, establirem nous mecanisme de control per garantir que el servei que es presta sigui de qualitat i que el contracte es compleixi fil per randa", va manifestar l'edil.

L'alcaldessa va tancar el debat dient que el tracte amb Geafe ha permès reduir el deute que exigia l'empresa: "No ens hem limitat a atendre la reclamació sense més, hi ha hagut una negociació i hem aconseguir rebaixar la xifra inicial que la firma ens demanava, però seguim limitats per un contracte que ens lliga quant a assumir les inversions i a fixar el preu de les tarifes als usuaris".

Per poder fer el pagament de la reclamació, el govern va plantejar en el Ple unes modificacions de crèdit del pressupost actual, punt que va ser aprovat amb els vots dels grups de l'executiu, ECP i ERC, l'abstenció del PSC i el vot en contra de Cs.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari