Activistes per la sanitat pública alerten sobre els perills de la privatització

La Taula per la Salut i la Favmir organitza una jornada lúdica i reivindicativa al Camí de la Font Freda

D'esquerra a dreta, la periodista Sonia Ortega i els activistes Toni Barberà i Trini Cuesta, durant la taula rodona sobre la sanitat pública

El camí de la Font Freda va acollir dissabte la Trobada per la Sanitat Pública, organitzada per la Taula per la Salut i la Favmir, que va tenir una doble vessant reivindicativa i festiva, amb un rocòdrom i llits elàstics per a la canalla, una exposició sobre els 10 anys de lluita col·lectiva per recuperar les urgències 24 hores a Montcada i una taula rodona amb activistes per reflexionar sobre la situació actual de l'atenció sanitària. 

El metge i activista social Toni Barberà, membre de la Marea Blanca, va elogiar la lluita de la Taula per la Salut, "com un símbol de resistència davant les retallades a la sanitat pública iniciades ara fa 10 anys pel govern d'Artur Mas i que encara continuen amb l'objectiu de beneficiar les mútues i el sector privat". Barberà va alertar sobre l'externalització progressiva de molts serveis, darrera de la qual s'amaguen processos de privatització, i va defensar "la mobilització veïnal i les seves conquestes, silenciades en molts casos pels mitjans de comunicació", citant com a exemples la retirada de la Llei Aragonès del Parlament, l'anul·lació de l'euro per recepta o l'intent fracassat de privatitzar l'hospital Arnau de Vilanova, a Lleida. "Hem de seguir lluitant perquè els nostres nets puguin tenir un sanitat pública de qualitat", va concloure.


 "Hem de seguir lluitant perquè els nostres nets puguin tenir un sanitat pública de qualitat", va concloure l'activista i metge jubilat, Toni Barberà


Per la seva banda, la infermera i activista del SAP Muntanya, Trini Cuesta, va insistir sobre la necessitat de reclamar que l'atenció primària es doti dels professionals i recursos necessaris per donar un bon servei a la població i va ser crítica amb les consultes telefòniques instaurades arran de l'esclat de la pandèmia. "No hem d'acceptar que ens facin un diagnòstic per telèfon, hem de reclamar la tornada de les visites presencials amb el nostre metge de capçalera", va remarcar Cuesta en la seva intenvenció.

La Taula per la Salut va reprendre el passat octubre les mobilitzacions mensuals per reclamar el retorn de les urgències 24h al CAP Montcada. La concentració es fa el segon dijous de cada mes.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari