Alerta per la arribada d’un episodi de mal temps amb xàfecs i forts vents

Des de l’Ajuntament ja s’han preparat totes les senyalitzacions de les zones inundables i s’ha controlat una correcta neteja dels embornals

Imatge del riu Besòs des de la passarel·la davant de La Salle
Premsa Ajuntament
Es recomana no baixar a rius i rieres davant l'alerta de pluges intenses i forts vents

Les previsions meteorològiques preveuen aquest dimarts un episodi de mal temps amb xàfecs –al voltant dels 20 mm en 30 minuts i acompanyats localment de tempesta- i forts vents –amb ratxes de que poden superar els 20 m/s- que poden arribar a Montcada i Reixac a partir d’aquest migdia i mantenir-se fins a la matinada. Per aquest motiu s’han activat el plans de protecció civil de la Generalitat per pluges i forts vents, amb un nivell de risc alt i moderat pel Pla Inuncat i moderat pel Vencat. Des de l’Ajuntament ja s’han preparat totes les senyalitzacions de les zones inundables i s’ha controlat una correcte neteja dels embornals.

Davant d’aquest episodi, la població ha de tenir en compte una sèrie de recomanacions en relació a la pluja i les possibles inundacions com ara consultar les previsions meteorològiques i, en cas de desplaçament, consultar l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir. En cas d'estar a casa, és recomana no baixar a les zones inundables (soterrani, garatge) i mantenir-se a les zones altes; no deixar fora objectes o mobles que l’aigua pugui arrossegar, i tancar portes i finestres; ente d’altres. En cas d’estar a l’exterior, en un lloc urbanitzat, s'aconsella buscar refugi en un edifici segur. A la muntanya, és preferible dirigir-se a punts enlairats que estiguin lluny dels marges dels rius i lleres de barrancs, rambles o torrents. En cas d’estar circulant amb el cotxe, es recomana utilizar rutes principals i les autopistes i moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat. Si hi ha problemes de visibilitat, millor aturar el vehicles i senyalitzar la posició. Evitar rieres, torrents i zones que es poden inundar i no estacionar el vehicle. No travessar cap riu ni rieza ni zona inundada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari