Els sindicats alerten sobre l’estancament del procés de reindustrialització

Més d’un centenar de treballadors de la planta de Pla d’en Coll es manifesten per reclamar més implicació de les administracions

Javier Adalid, de CCOO, durant el seu discurs davant de l'Ajuntament, on l'ha rebut l'alcaldessa Laura Campos
Alex Kong
Treballadors de la planta local de Nissan, manifestant-se pel carrer Major aquest matí

A manca de dues setmanes per al final de la producció a les fàbriques de Nissan a Catalunya, els sindicats denuncien que el procés de reindustrialització s'ha estancat i reclamen a les administracions que prenguin cartes en l'assumpte, donat l'escàs marge d'actuació –el tancament oficial dels centres de treball és el 31 de desembre. Més d'un centenar de treballadors de la planta local s'han manifestat aquest matí pels carrers del municipi, des de Pla d'en Coll fins a l'Ajuntament, on s'han reunit amb l'alcaldessa Laura Campos (ECP) per informar-la sobre la situació i demanar-li la seva intermediació amb la Generalitat i altres administracions.

Els comitès d'empresa han informat que el gegant xinès Great Wall Motor, l'opció més ferma per adquirir tots els actius de la marca nipona, podria fer marxa enrera després de l'auditoria que ha dut a terme sobre la capacitat productiva de les fàbriques i de valorar els ajuts que els hi ofereix l'administració. En el cas de Montcada, també està penjant d'un fil l'oferta de l'empresa Silence, proveïdora de SEAT, que encara no ha arribat a un acord amb Nissan sobre la compra dels terrenys on s'aixeca la fàbrica, propietat de la multinacional japonesa. "Aquesta situació crea una gran incertesa entre els treballadors que depenen del procés de reindustrialització per conservar els seus llocs de feina, un dels principals punts de l'acord de tancament", ha explicat a laveu.cat el representant de CCOO, Javier Adalid. Els empleats directes afectats són 1.400, una setantena dels quals treballen a la planta de Montcada i la resta, a la de Zona Franca. La xifra arriba als 20.000 si s'inclouen els llocs de feina indirectes que generava la producció de Nissan, entre proveïdors i subcontrates. 

Els comitès d'empresa demanaran explicacions sobre la situació a la propera reunió de la Taula de Reindustrialització, prevista el dimecres vinent. Mentrestant, continuaran fent mobilitzacions al carrer.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari