Personal interí de l’Ajuntament reclama que es regularitzi la seva situació

Amb motiu de la jornada de vaga al sector públic de la Intersindical, treballadors de consistori s’han concentrat davant de la porta de l’Ajuntament

Interins concentrats davant de la porta de l'Ajuntament
Pilar Abián

Un grup de treballadors de l'Ajuntament s'ha concentrat aquest matí davant de la porta del consistori per reclamar que se'ls reconegui com a personal estable, ara que està a punt d'aprovar-se al Congrés la Llei d'estabilització de la funció pública. La concentració s'ha fet coincidint amb la jornada de vaga general al sector públic convocada per la Intersindical, amb poc seguiment a nivell local.

El sindicat considera que la nova llei continua sent insuficient i genera massa incerteses en el col·lectiu interí i temporal. La proposta que inclou la norma és que les administracions públiques hauran de convocar pel sistema de concurs de mèrits les places de caràcter estructural que hagin estat ocupades per personal temporal de forma ininterrompuda des de fa més de cinc anys però, segons la Intersindical, les condicions per accedir-hi són molts restrictives. En el cas de l'Ajuntament montcadenc, el sindicat vol que es posi el focus no només en els interins –al voltant d'una seixantena– sinó també en aquelles places ocupades per laborals que haurien de correspondre a personal funcionari.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari