‘Relats de refugi’ per conscienciar

L’exposició visitarà diferents barris i es podrà veure al Kursaal en un format més ampli

Aquesta estructura de lona, amb codis QR, es troba ara ubicada a Can Cuiàs i es traslladarà posteriorment a altres barris
Mario Azañedo

L'exposició Relats de refugi, inclosa al cicle Drets Humans, Migració i Refugi 2021 –a càrrec dels departaments de Cooperació i Solidaritat i Polítiques d’Inclusió– ja es pot visitar al Kursaal, fins al 14 de gener, i també davant del Centre Cívic de Can Cuiàs on hi ha una estructura de lona itinerant amb codis QR que hi romandrà fins al 13 de desembre. La mostra recull d’històries de veïns i veïnes de Montcada i Reixac, de diferents èpoques, que han viscut en primera persona l’experiència d’haver deixat casa seva fugint de la guerra o de la pobresa, que mai han trepitjat el seu país d’origen o bé, que han donat suport a persones refugiades. L’acció vol posar en valor com Montcada i Reixac ha estat i és avui dia municipi d’acollida de moltes persones que es veuen obligades a marxar del seu lloc de naixement. El projecte compta amb el suport del Museu Municipal i l’entitat Montcada Solidària.

Els relats inclosos a l'exposició es poden consultar al web municipal i també en una publicació en suport paper que s’editarà pròximament. La mostra itinerant que ha arrencat davant del Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) es traslladarà del 14 al 27 de desembre al carrer Reixagó (Can Sant Joan); del 28 de desembre al 10 de gener, a la plaça de l’Església; de l’11 al 24 de gener, al Camí de la Font Freda; del 25 de gener al 7 de febrer, al Centre Comercial El Punt (Mas Rampinyo) i del 8 al 21 de febrer, davant de Montcada Aqua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari