Cinc farmàcies del municipi notifiquen casos positius de covid a Salut

El nou canal està adreçat a persones amb símptomes lleus o asimptomàtiques

Les cinc farmàcies del municipi adherides al Programa TAR són Vila –a la imatge–, Pardo, Relat, Rivas i Pujol
Pilar Abián

Els montcadencs que tinguin un resultat positiu de Covid-19 mitjançant un test d’auto mostra poden notificar el seu cas al Departament de Salut a través d'una de les cinc farmàcies adherides al Programa TAR –autoritzades a fer tests d’antígens supervisats– sense necessitat d'adreçar-se al seu CAP. El nou canal està adreçat a persones que presentin símptomes lleus o siguin asímptomàtiques. Des del Departament de Salut s’ha subratllat que aquesta via és un circuit excepcional per a un moment d’incidència molt alta, posat en marxa per facilitar la gestió de les persones positives i per descongestionar els centres sanitaris.


Les cinc farmàcies del municipi que comuniquen positius a Salut són les adherides al Programa TAR, destinat a fer tests d’antígens supervisats


Per notificar el resultat, només cal trucar a una de les farmàcies de la localitat adherides al Programa TAR –Vila (935 643 315); Rivas (935 640 223); Pardo (935 642 139); Relat (935 641 481) i El Punt (935 725 446)–, sense necessitat de desplaçar-s'hi. La persona s'haurà d'identificar amb el Codi d’Identificació Personal (CIP) de la tarjeta sanitària catalana, DNI o passaport i indicar la marca del test que s'hagi fet. A partir d’aquí, la farmàcia introduirà el resultat positiu a la història clínica del pacient. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets i demanar la baixa.


Les persones que amb un test d'auto mostra hagin donat positiu de covid i tinguin símptomes lleus no han d'anar al CAP ni a la farmàcia personalment, poden comunicar el seu cas per telèfon o telemàticament


Els resultats d’aquests testos d’auto mostra no serveixen per obtenir el Certificat Covid Digital per normativa de la Unió Europea, tot i això, queden registrats a la història clínica del pacient i a La Meva Salut. Cal recordar que sense simptomatologia, o amb simptomatologia lleu, no és necessari desplaçar-se presencialment al centre d’atenció primària (CAP) ni confirmar el positiu amb cap prova més. Tan sols és necessari utilitzar les vies de contacte telemàtiques per comunicar el resultat que són el portal La Meva Salut o bé trucant una de les cinc farmàcies anteriorment indicades.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari