Els sindicats de Nissan es mostren prudents amb la nova proposta de reindustrialització

Els representants del treballadors reclamen més concreció en els plans de l’anomenat ‘hub’ de descarbonització, que preveu fabricar furgonetes elèctriques

Els representants sindicals de la planta de Nissan a Montcada veuen amb esperança, però també amb reserves la nova proposta per reindustrialitzar els actius de Nissan a Catalunya impulsada per l'anomenat hub de descarbonització (D-Hub), que lideren les empreses catalanes QEV i Btech i l'americana Ronn Motors. El seu objectiu és fabricar vehicles elèctrics per a altres empreses i la previsió és aconseguir 800 milions d'inversió privada i 200 de pública per poder arrencar la producció. "És un projecte important i emprenedor que porta mesos damunt la taula de negociació, però que ha de madurar, perquè encara no s'han concretat aspectes bàsics com el nombre de treballadors que absorbirà", ha dit el portaveu del sindicat Sigen-USOC, Ramón Moreno, qui desconfia del soroll mediàtic i reclama més informació als representants empresarials.


"És un projecte important i emprenedor que porta mesos damunt la taula de negociació, però que ha de madurar", ha dit el portaveu del sindicat Sigen-USOC, Ramón Moreno.


El portaveu de CCOO, Javier Adalid, també s'ha mostrat prudent amb el nou pla, que suposaria un canvi de mentalitat per a la plantilla, que passaria de fabricar dos o tres models de vehicles a fer-ne una quinzena de diferents, amb una càrrega de treball més petita. "El que ens genera inquietud és saber si aquest hub tindrà prou múscul financer per assumir la massa salarial de 1.500 treballadors", ha afegit Adalid, qui també demana que es concreti quin projecte es destinaria a la planta de Montcada. La propera reunió de la Taula de Reindustrialització tindrà lloc el 21 de gener.

La planta del poligon de Pla d'en Coll ja no té cap activitat productiva des de mitjan de desembre i, aquests dies, només hi queden una quinzena d'empleats, que ajudaven aquest matí a preparar material amb destinació a la planta de Nissan a Àvila. Mentrestant, els representants sindicals continuen assessorant els treballadors que encara tenen litigis pendents amb l'empresa, com el cobrament dels quinquenis, que la direcció es nega a pagar.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari