Proposta per crear una taula multisectorial que abordi el problema del barraquisme

La idea ha sorgit a la reunió convocada pel delegat del govern de la Generalitat amb diversos departaments autonòmics i l’Ajuntament

Foto captada des d'un dron d'un dels espais de barraques construït durant l'any 2000 fins al torrent de Reixac, a tocar de Sant Fost de Campcentelles
ADF 301

Una setmana després que l’alcaldessa reclamés l’ajuda d’altres administracions per afrontar el problema social i mediamental derivat del barraquisme al Pla del Besòs, aquest dilluns s’ha fet una reunió convocada pel delegat del govern de la Generalitat, Antoni Morral, en què han participat diversos departaments autonòmics i l’alcaldessa, Laura Campos (ECP). Segons ha explicat l’edil, la trobada ha servit per informar al delegat sobre la doble problemàtica existent al sector. D’una banda, la social, per l’existència d’infrahabitatge, i de l’altra, la mediambiental, fruit de les activitats il·legals que s’hi desenvolupen.

També li hem traslladat les nostres demandes que són vàries: més vigilància per part dels Mossos per evitar situacions de delinqüència; la implicació d’Habitatge i de Drets Socials per donar resposta a les famílies que malviuen a les barraques i, en una segona fase, un cop enderrocades les construccions existents, l’ajuda de Medi Ambient per gestionar la retirada de residus i recuperar el medi natural”, ha explicat Campos, tot valorant positivament la reunió feta avui.

Per a l’alcaldessa, el Pla del Besòs acull una problemàtica “polièdrica” que requereix la intervenció de diferents estaments. És per això que l’edil ha celebrat que el delegat comparteixi aquesta opinió i s’hagi compromès a convocar una comissió del Consell Territorial per proposar la creació d’una taula multisectorial entre departaments i administracions. Avui també hem coincidit en la idea que l’eina de gestió que hauria de vetllar per la recuperació d’aquest espai hauria de ser el Consorci del Besòs amb la incorporació a l’ens de la Generalitat, una petició històrica que reforça la idea que hi ha d’haver un òrgan gestor de tot l’entorn del riu” ha assenyalat Campos.

A banda de la reunió amb el delegat del govern, l’Ajuntament ha fixat altres reunions per tractar sobre la problemàtica de l’assentament, una de les quals serà amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari