El programa Singulars ofereix formació per a joves de 16 a 29 anys en situació d’atur

Hi ha cursos sobre robòtica, màrqueting digital i pàgines web

La robòtica és un dels temes que es tractaran al nou programa de Singulars
Makaia

El programa de millora de l’ocupació juvenil Singulars 2022-Come 2 Industry ha obert les inscripcions. El pla s’adreça a joves entre 16 i 29 anys en situació d’atur que estiguin inscrits com a demandants d’ocupació i inclou formació teòrica i pràctiques en empreses (80 hores), així com diverses actuacions d’orientació i inserció laboral. Es tracta d’una iniciativa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb el cofinançament del Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Vallès Occidental i executat a Montcada i Reixac pel departament de Promoció Econòmica i Ocupació.

Tornem a oferir aquesta eina per millorar les possibilitats d’accés al mercat laboral del nostre jovent, un dels col·lectius més afectats per l’atur’, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó. L’edil ha recordat que un dels objectius del seu departament és promoure accions ‘que busquen la idoneïtat de la formació per cobrir les necessitats de les persones que busquen feina i de les empreses, però tenim una atenció especial per a joves, dones i aturats de llarga durada’, ha afegit.

A més, durant el primer semestre de l'any, en el marc del programa s'impartiran formacions amb el nom Come2Industry, relacionades amb les especialitats triades. La de transformació digital i economia circular tindrà 235 hores de durada (horari de tarda) i s'adreça a persones amb estudis de grau superior o batxillerat; la de programació i manteniment de robots és de 220 hores, amb horari de matí i de tarda, per a persones amb nivell d'estudis mig-baix; la formació de comunitats i màrqueting digitals és de 230 hores, en horari de tarda, per a persones amb nivell mig-baix i la de confecció i publicació de pàgines web és de 480 hores, per a persones amb estudis mitjos (horari matí).

Les especialitats formatives que ofereix aquesta edició de Singulars són programació i manteniment de robots; transformació digital i economia circular; comunitats virtuals i màrqueting digital i confecció i publicació de pàgines web. Com a activitats complementàries per treballar les habilitats i competències personals de forma diferent, lúdica i creativa, el programa ofereix Basket beat, visites i experiències al món laboral, formació física, psicològica i emocional amb cavalls i propostes socials i culturals. Cada participant pot triar una de les quatre opcions. ‘Les especialitats se centren en les ocupacions potencialment més aptes per a l’ocupabilitat i s’ha buscat la manera de fer-les més atractives per al perfil que tenen els joves’, ha indicat Teixidó.

Les persones interessades a participar-hi ha de contactar amb el departament municipal de Promoció Econòmica i Ocupació (Alt de Sant Pere, 73; 935 648 505; [email protected]).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari