Una exalumna de l’escola La Salle Montcada, entre les víctimes del professor

Sandra D., de 49 anys, explica a ‘laveu.cat’ que va ser assetjada sexualment per Jesús Linares durant el curs 1987-88

L’exalumna de l’escola La Salle Montcada, la montcadenca Sandra D., de 49 anys, ha denunciat que durant el curs 1987-88 va sofrir assetjament sexual per part del qui va ser el seu tutor, el germà Jesús Linares. Segons ha explicat a ‘laveu.cat’,  el professor la retenia més temps del compte a les hores de tutoria per buscar moments d’intimitat i contacte físic. “Era un despatx petit i ell sempre posava la seva cadira a tocar de la meva, en lloc de quedar-se darrera la taula, i em feia preguntes sobre la meva vida personal. Poc a poc s’anava prenent confiances, com posar la mà damunt les meves cames mentre parlava i agafar-me les mans i desar-les a la seva falda”, explica Sandra, que se sentia violentada per aquestes actuacions, que van anar in crescendo en cada sessió. “Jo enretirava la cadira per posar distància entre els dos, però ell m’acabava acorralant contra la porta, sense que em pogués moure, fins que sonava el timbre i sortia corrent, morta de por”


“Ell era una persona amb poder a l’escola, a més de ser capellà, i jo només era una nena de 14 anys. Tenia por que no em creguessin o que es pensessin que jo havia provocat allò”, recorda amb llàgrimes als ulls.


A final del curs, Sandra va decidir canviar d’institut per posar fi a una situació que li provocava terror i greus problemes d’angoixa i de la que no va dir res a ningú, ni a la seva pròpia família. “Ell era una persona amb poder a l’escola, a més de ser capellà d’una institució com la Salle, i jo només era una nena de 14 anys. Tenia por que no em creguessin o que es pensessin que jo havia provocat allò”, recorda amb llàgrimes als ulls. La jove va viure el canvi d’institut com una lliberació i va poder continuar els seus estudis, deixant enrera un episodi que va intentar oblidar.

L’aparició a la premsa del germà Jesus Linares com autor dels abusos a La Salle Premià ha reactivat el rècord d’aquesta experiència traumàtica i ha empès Sandra a fer públic el seu cas. “Quan vaig veure el seu nom als diaris, vaig experimentar com una revelació, la confirmació que tot allò havia passat de veritat, que no havien estat imaginacions meves i, sobretot, que jo no en vaig tenir cap culpa”. Tot i que ha preferit no mostrar el seu rostre, Sandra ha volgut explicar la seva experiència “perquè estic segura que hi ha més exalumnes del germà Linares que van passar per situacions similars a la meva i potser el meu testimoni els anima a denunciar-ho”.


La Salle ha traslladat la sol•licitud de perdó i assegura que traslladarà la denúncia a la Fiscalia conjuntament amb la resta de víctimes, on compareixerà a la causa.


Sandra, que ja ha iniciat el procés per denunciar el religiós, ha rebut la trucada de la responsable de relacions institucionals de La Salle, Isabel Llauger, qui li ha manifestat el seu suport i la intenció de fer arribar a la Fiscalia el seu cas, juntament amb les denúncies que han interposat la resta de víctimes contra aquest membre de la seva comunitat per demostrar la seva “voluntat de transparència i col·laboració amb la justícia”, ha assegurat a aquest mitjà. 

“Volem ajudar a reparar el dolor de les víctimes, i per això els traslladem la sol•licitud de perdó per no haver sabut tutel•lar-les ni protegir-les”. Llauger demana a qualsevol persona afectada que es posi en contacte amb la institució escolar, ” perquè ens estem assabentant pels mitjans de comunicació”, conclou.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari