Les JERC commemoren el Dia de la Dona amb un mural reivindicatiu

La formació recorda les dones oblidades al llarg de la història i reclama la plena d’igualtat en drets i oportunitats amb els homes

Imatge del mural fet pel Jovent Republicà
JERC

Un mural al carrer Barcelona amb el lema: “A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.”, de la poeta i activista Maria Mercè Marçal i Serra, ha estat l’acció que ha dut a terme el Jovent Republicà (JERC) amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A través d’un manifest, la formació expressa el desig de recordar totes les dones oblidades de la història i reclama la plena d’igualtat en drets i oportunitats amb els homes. “Cal posar al centre la vida i les dones i deixar enrere el sistema patriarcal i capitalista que augmenta i perpetua totes les desigualtats que patim en el dia a dia i en tots els àmbits de les nostres vides”, expressa el partit, posant com a exemple els sostres de vidre que limiten les dones, la precarietat laboral juvenil, els contractes temporals i el sou inferior als homes per fer la mateixa feina.

Des del Jovent Republicà exigim els nostres drets i llibertats i sortirem al carrer sempre que calgui per defensar la lluita feminista” clou el manifest.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari