Alumnes i professors acomiaden els cursos del Diltet

Les administracions implicades, Ajuntament, Diputació i Generalitat, es comprometen a continuar apostant pel programa

Després dels parlaments, s'ha fet un piscolabis a càrrec dels alumnes del taller de cuina
Laura Grau
Parlaments inaugurals amb representants de totes les administracions i entitats implicades

L’acte de cloenda del Dispositiu Local de Transició Escola Treball (Diltet) s’ha celebrat aquest divendres al Kursaal de Can Sant Joan. El Diltet –coordinat per la Regidoria d’Educació i que compta amb la intervenció d’altres departaments municipals com la Regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Infància i Joventut, Serveis Socials, Dona i Igualtat i Integració Social– el configuren diversos programes organitzats pel mateix Ajuntament o bé per altres entitats amb la col·laboració del consistori, que pretenen formar joves que no tenen clar el seu futur a nivell educatiu i necessiten un reforç orientatiu. Al voltant de 130 alumnes i una vuitantena d’empreses han participat enguany al Diltet.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha presidit l’acte de cloenda, acompanyada per la presidenta de l’Àrea Social i regidora d’Educació, Ana Rivas, i el regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Joan Carles Paredes. Tots tres han adreçat un missatge d’optimisme als participants per continuar formant-se i han agraït la col·laboració de les empreses que participen en els programes, que també reben el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. En el seu nom hi han participat el coordinador dels Plans de Transició al Treball del Servei de Programes de Qualificació Professional Inicial, Jaume Hill, i el cap del programa de transició escola-treball de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Alonso. El president d’Andròmines, Sebastià Heredia, i el director de l’Àrea Social de la Fundació Engrunes, Francisco Villarrasa, també han pres la paraula durant l’acte, que ha inclós la projecció d’un audiovisual de Montcada Comunicació amb testimonis dels alumnes. Al final s’han lliurat els títols i s’ha fet un aperitiu a càrrec dels alumnes del taller de cuina.

 

Els programes que integren el Diltet són les estades formatives i els tallers de soldadura i cuina, cursats pels alumnes dels instituts de Montcada i Reixac La Ferreria, Montserrat Miró, La Ribera i el col·legi La Salle; els programes de qualificació professional inicial  (PQPI-PTT) que s’imparteixen a l’institut La Ferreria; Joves per l’ocupació; el programa Reinvent@’t, de manteniment d’equips informàtics, gestionat per l’empresa Andròmines amb el suport econòmic de l’Obra Social de la Caixa, i el projecte Aprendre i Emprendre, de manteniment de mobiliari urbà, organitzat per la Fundació Engrunes. El Diltet també inclou la XIII Mostra d’Ensenyament, feta a l’abril a l’Espai Jove Can Tauler i per la qual van passar 866 persones.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari