Montcada Solidària fa una crida a participar a la manifestació ‘Volem acollir’ d’aquest dissabte

Els organitzadors demanen als assistents que hi vagin vestits de blau formant un gran marea humana que arribarà fins al mar

Rafa Ruiz, Marc Ruiz i Daimi Pérez, durant la presentació del devedè del Concert de la Vergonya
Laura Grau

Montcada Solidària ha fet una crida als veïns i veïnes de Montcada i Reixac perquè participin a la manifestació que ha convocat demà a Barcelona el moviment ‘Casa nostra és casa vostra’. Serà la mobilització més gran d’Europa per exigir un canvi global de les polítiques de fronteres i de refugi. La marxa insta el govern espanyol a complir la legalitat internacional i els compromisos d’acollida i apel·la les institucions catalanes a donar una resposta clara i contundent a la crisi del refugiats que viu Europa. L'entitat local convoca la ciutadania a participar de forma col·lectiva a la mobilització i proposa com a punts de sortida les estacions de tren de Santa Maria (14.58h), Montcada-Manresa (15.01h) i Montcada-Bifurcació (15.04h).

La manifestació Volem Acollir sortirà de la plaça Urquianona dissabte a les 16 h i anirà fins al passeig Marítim, a l’altura del parc de la Barceloneta. Els participants duran el seu clam fins al Mediterrani, on l’any passat van morir més de 5.000 persones a causa de les polítiques de fronteres de la Unió Europea. La manifestació vol ser una gran marea blava i, per això, l’organització demana als assistents que hi vagin vestits de blau, amb cartells de color blau, o amb les banderoles blaves de Casa nostra, casa vostra, que es poden aconseguir a la mateixa manifestació. El lema de la protesta serà “Prou excuses! Acollim ara!”, que estarà escrit a la pancarta que obrirà la marxa, que durà un grup de persones refugiades i migrants. Al darrere, una altra pancarta amb l’eslògan “No més morts. Obrim fronteres!” obrirà un bloc d’organitzacions socials que treballen migració i refugi. I el tercer bloc aplegarà entitats de la societat civil, amb la pancarta “Catalunya, terra d’acollida”.

Montcada Solidària i la Unió Musical Montcada van presentar ahir a l’Abi el doble cedè i devedè del 'Concert de la Vergonya' celebrat el juny passat a la Sala Luz de Gas de Barcelona, la recaptació del qual es destinarà a l’ong Pro Activa Open Arms. L'acte va ser presentat per Rafa Ruiz, de l'UMM; Marc Ruiz, un dels promotors del devedè, i Daimí Pérez, de Montcada Solidària. Al concert actuar artistes de la talla de Quico Pi de la Serra, Suitcase Brothers, Big Dani Pérez o Mònica Green. La gravació es pot adquirir per 22 euros a la pàgina web del concert, així com a la Cocteleria Milano de Barcelona. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari