El Consell d’Infants presenta el logo i la normativa de funcionament de l’ens participatiu a les autoritats municipals

L’acte va tenir lloc aquest dimarts a la Sala de Plens de la Casa de la Vila

El Consell d’Infants (CI) va presentar aquest dimarts a les autoritats municipals el projecte desenvolupat aquest curs, en un acte que va tenir lloc a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. Enguany, els nens i nenes han centrat els seus esforços a donar a conèixer l’ens participatiu entre la ciutadania i establir la normativa de funcionament, que ratificarà el Ple de l’Ajuntament al mes de juliol. Abans de començar a tractar temes per millorar la ciutat, que és el nostre objectiu final, hem considerat que primer era important definir unes normes d’organització per treballar millor, va manifestar un dels consellers. El CI també ha elaborat un vídeo amb la feina desenvolupada al llarg de l’any, que ha comptat amb la col·laboració de Montcada Comunicació, i ha dissenyat un logo. “És una bombeta que té a dins tres mans enlairades amb un dit aixecat, que simbolitza que els infants prenem la paraula”, va explicar una de les conselleres durant la sessió plenària.

En el torn d’intervenció de les autoritats municipals, l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), va felicitar els infants per la feina feta durant tot el curs. És una satisfacció que totes les escoles del municipi us poseu d’acord per millorar el municipi”, va dir l’edil, qui també va lloar la normativa de funcionament i el logo. “Heu fet un treball molt seriós i sensat. Estem orgulloses de tenir un CI tan implicat amb la ciutat”, va expressar Campos. Al Ple també va assistir la regidora d’Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia (ICV-EUiA), qui va recordar que, durant l’experiència pilot de l’any passat, el CI va elaborar una proposta per remodelar el parc de la plaça Lluís Companys. “Enguany, l’Ajuntament us va proposar inicialment parlar de temes mediambientals, però ens sembla molt bé que els consellers i conselleres tinguéssiu la iniciativa de canviar el tema i parlar sobre el funcionament del Consell”, va indicar l’edil.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana per tal que els infants del municipi puguin ser consultats i escoltats en relació amb els afers de Montcada i Reixac que els afecten com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, per tal que així, els nens i nenes esdevinguin partíceps en les decisions que es prenen. El Consell està format per nens i nenes de cinquè i sisè de totes les escoles de primària de la ciutat, amb un total de 33 representants. Es reuneixen un dijous al mes, de 17.30 a 19h, a la Casa de la Vila. Els infants que hi participen pengen el contingut de les sessions de treball al seu blog: https://consellinfantsmontcada.wordpress.com/, on hi ha d’altres informacions relacionades amb el Consell.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari