El projecte vol implicar les entitats de Can Sant Joan i Vallbona en la dinamització de l’espai natural

Es programaran activitats cada cap de setmana fins a principi de setembre

El Rec Comtal està situat entre els barris de Can Sant Joan i Vallbona
Pilar Abián
Uns infants es van remullar a les aigües del Rec Comtal ahir diumenge
Ahir diumenge es va fer un programa de ràdio al qual es van convidar entitats i veïnat de Can Sant Joan i Vallbona

Durant tots els caps de setmana de juliol i agost i fins al primer del mes setembre es faran al voltant de Rec Comtal activitats per a infants, joves i adults amb l’objectiu de dinamitzar aquest espai natural, que connecta Can Sant Joan i el barri barceloní deVallbona. Un cop acabada la intervenció urbanística que ha permés dignificar l’entorn del canal, ara es posa en marxa el projecte ‘Rec Comtal viu!’, una altra de les reivindicacions del veïnat per rescatar-lo de l’oblit. Dos educadors de i tres monitors en pràctiques de la Fundació Jovent seran els encarregats de coordinar les diferents activitats que es programin recollint les propostes de les entitats incloses a la Taula comunitària que agrupa tots els agents implicats en la iniciativa i entre les quals hi ha les l’AV de Can Sant Joan i Vallbona, l’Associació de Comerciants de Can Sant Joan i el CEAV. Representants d’aquests col·lectius van participar ahir en un programa de ràdio que es va fer per recollir les seves impressions.

Volem que el Rec Comtal esdevingui un motor de dinamització del territori, tant des d’un vessant educatiu i cultural com també econòmic, incentivant projectes que permetin l’ocupació de joves” va manifestar Antonio Alcántara, de l’AV Can Sant Joan. Ell va ser un dels impulsors del projecte de recuperació del Rec Comtal que ha estat possible gràcies al Consorci del Besòs i als ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona. Les línies de treball que ens vam fixar eren recuperar la memòria històrica, gaudir del paratge natural, que es dignifiqués com a espai veïnal i que es treballés des de la participació dels veïns en tot el seu disseny”, va recordar Alcántara tot destacant que ara que la intervenció urbanística ja està acabada, el programa ‘Rec Comtal viu!’obre la porta a nous projectes de futur. “Aquesta és una prova pilot per pensar com fer d’aquest espai un motor de transformació i dinamització dels barris”, va dir.

 

Implicació de les entitats

El programa d’activitats que es durà a terme aquest estiu al Rec Comtal es farà amb la col·laboració de les entitats dels barris connectats pel canal. Raul Argüelles, un dels educadors del projecte, ha avançat que es faran tallers infantil, jornades esportives, xerrades i passis de documentals, entre d’altres. “El Rec s’ha fet servir fins ara com a platja improvisada i zona de pícnic i no es tracta de prohibir-ho, perquè no som cap autoritat per fer-ho, sinó de mostrar altres maneres de gaudir-ne”, comenta Argüelles. El programa d’activitats es donarà a conèixer a través de les xarxes socials.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari